09/07/10 17:31
(http://ruslantrad.com/)

Номинирай.Гласувай.Избери човек на годината

Кой определя кой ще е супермен? Супергероите явно са на мода, особено когато става дума за правителството ни. Но, сега не става дума за онези хора, които повдигат планини. Нито за онези, които обещават, но забравят. Говорим за тези, които действат.

За поредна година Български хелзинкски комитет организира конкурса „Човек на годината“. Ще бъдат номинира хората, които вие искате и смятате, че са вършили нещо полезно за обществото.

Номинациите за “Човек на годината” 2010, наградата на Български хелзинкски комитет за принос към правата на човека, са отворени от 1 септември. Всеки може да номинира човек или организация – заради конкретни правозащитни постъпки, извършени в периода ноември 2009 – октомври 2010 г. Критериите са:

  • 1. Да е прецедент в правозащитната сфера.
  • 2. Да има значителен градивен/обединяващ обществото потенциал.
  • 3. Да има значителен потенциал за предизвикване на обществено развитие/растеж.
  • 4. Да се отличава с доблест/сърцатост (професионална, гражданска).
  • 5. Да е новаторска/оригинална/творческа.
  • В същото време, цялостната дейност на номинирания човек/организация не трябва да противоречи на духа на наградата.
  • Правозащитните постъпки/практики трябва да рефлектират върху български граждани или групи от граждани, или лица, пребиваващи в България.

Номинации се приемат на hy2010@bghelsinki.org , страницата за номинации или на адрес София 1504, ул. „Върбица“ 7; до 31 октомври 2010 г. включително. Онлайн гласуването за наградата на публиката е от 1 ноември до 6 декември 2010 г. Награждаването е на 10 декември, Международния ден за правата на човека.


Публикувана на 09/07/10 17:31 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/09/07/6053/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване