09/25/10 08:37
(http://ruslantrad.com/)

Intidar Digest 25.09.2010

След като разбрах, че с глупаво спорове не ми се занимава, се сетих, че бях обещал в Twitter по-голям дайджест за сметка на онзи, който пропуснах миналата седмица поради лични причини. Затова отворих любимите си блогове, включени в дайджеста и прочетох какво съм изпуснал. А то не беше малко.

Започвам с Настя, която продължава да се развива нагоре :) Е, не съм много съгласен с участието й в клип на Avon, но аз съм толкова прояден от политически пристрастия, че вероятно прекалявам. Затова се радвам, че е участвала, това си е възможност.

Благотворителен концерт на Avon ми звучи, като такъв на Shell, т.е. малко ми е странно фирма, подкрепяща разни неща да ги прави тези концерти, но пък повечето хора не са обременени от политиката.

Не съм толкова мрачен за останалите постинги. Например с „Ден 1-ви“, в която тя представя “Ежегодния младежки фестивал – Различният поглед 2010″. Не знам дали сте чували за това събитие, но то е доста интересно. Ето какво пише за началото:

Малко луд ден, но мисля, че е само началото. След кратката пресконференция, изслушани 58 телефонни  разговора на Петър, се чувствах така все едно аз съм ги провела. Но какво да правиш – те организират.

И търся. Петър – ограждения, Раличка – чинове, а Кънчо – черги. И аз търся – интернет! В хотела има някаква повреда и аз вече знам минимум 5 места в града, където хващаш прекрасен нет за секунди. Не е зле като за първи ден.

В „Ден 2-ри“ приключението продължава.

Ако още някой посмее да ме събуди в 9 часа, когато аз “действам” в командировката си, ще го скалпирам публично. Джордж беше спасен само, защото ме заведе на прекрасно място. А и какви са тези странни навици в хотелите да тропат по вратите на хората в 8 часа.(???!!!)

Така де, наспиването не се получи. Но за сметка на това бях в Аязмото. Хораааааа, прекрасен е този парк! В него Митрополит Методий Кусев е засадил над 200 вида дървета и храсти. От къде го знам? Миииии, имам навика да слушам хората, докато ми говорят.

А така, де! И аз мразя да ме събуждат толкова рано. Какво е това, правилно си отбелязала:) Продължаваме към „Ден 3-ти“, където Настя е пуснала е готини снимки от фестивала. Може да ги разгледате тук.

Работилници. Деца. Хора. Много хора. И деца. Правя гривна. За теб. Не, не е достатъчно хубава. Остава за мен. Рисувам върху миди. Оцветявам кутийки. Не знам как се нарича това. Знам само, че всички се усмихват. И правят някакви неща с ръцете си. С подръчни материали. Такива като бирени бутилки. Не вярвате ли? Направихме си бижута. А това да ви прилича на друго освен стъкло. Е, пластмасова бирена бутилка е.

Завидях й, че не съм участвал! Нищо, next time!

Жюстин продължава да е много активна в дейността си. От нея разбрах, че Столична община отделя изобщо внимание на детския спорт.

благодарение на този блог, на хората, които го четат, които явно са мили и им пука установихме връзка със зам. кмет Ангеличин, който е много човечен и разбран и каза, че за него децата и спортът са важна тема. така че, състезание с колела за деца от 2 до 14 години, велокрос ще имаме! в Южния парк, при Голямата поляна на 2-ри октомври, събота от 10.30 ч.

На блога си е пуснала и линк към заявки за участие. Друго важно нещо, което тя е написала на блога си са предложенията на Едуард де Боно за транспорта в София. Човекът, който с методите си е постигнал огромен напредък в мисленето на хората изобщо, бе ангажиран с тази тема, вижте как:

на семинара на Едуард де Боно в София бе доста скучно за хората, чели книгите му, но един от примерите се оказа много актуален за мен и за повечето хора, живеещи в София – трафикът

мисля, че трафикът е може би най-големият проблем на София за момента
ето вариации по темата как да намалим трафикът и задръстванията в нашия град (не ме освирквайте, и аз не съм за всички тези опции, само ги споделям): (линк към публикацията)

Ако не знаехте, на 22 септември бе Денят на Web, който тук не се отбеляза, но все пак Жюстин ни напомни за него:

днес е денят на уеб. One Web Day. за жалост за поредна година няма да го отбележим у нас.

все пак у нас има уеб. уеб е успешен бизнес и тук, макар да няма честване на своя ден. уеб е успешен, защото има вече от доста години своя асоциация – Българска Уеб Асоциация, има отскоро своя IAB България, има своя конкурс за най-добър уебсайт – БГ Сайт от 11 години (от 1999-та насам) и своя традиционен уеб семинар към него, има втори път WebIt, който събира и доста международно присъствие, има и своя WordCamp и своя Design Day за втори път и своите семинари по ползваемост (писане за уеб) и още и още …

Зеленото също плаче. Да, а Люси ни напомни.

Подминавайки днес в центъра на София билборд на агенция за недвижими имоти, нямаше как да не се спра. Не, защото бях толкова впечатлена откреативността на рекламата, колкото от преднамерения маркетингов трик на агенцията да използва една от най-популярните в търсачките илюстрации за „Зелено“.

По своето естество, посланието е насочено към подсъзнанието. Подминаваш, заглеждаш се, забравяш. Или поне така си мислиш. Следващият път, когато ти потрябва обаче агенция за имоти, убедена съм, че първо ще се сетиш именно за „по-добрата“. Е, да, някои ще кажат, че лоша реклама няма. Но когато целевата ти група е интелигентна, то това не е достатъчно.

Знаете ли, че Стената в Берлин днес е голям бизнес? Люси говори за разпродаването на парчета от нея, и то как:

„Тук се продават повече парчета от Берлинската стена, отколкото някога тя е имала,” шегуват се жителите на немската столица.  „Ако се знаеше, че ще донесе толкова приходи, щяха по-рано да я срутят, ” допълват екскурзоводи.

Насред всичко това, познайте с кого завършвам? С Ламот, разбира се. Откри Лабораторията на Ел. За какво иде реч…ами ще пусна някои от картинките:)

Да, и аз съм безмълвен. Искате повече? Просто отидете на блога на Ламот!


Публикувана на 09/25/10 08:37 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/09/25/6177/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване