10/29/10 17:22
(http://ruslantrad.wordpress.com/)

Убийство на египтянин от двама нацисти разтресе Лайпциг

През юли месец 2009 г. Германия беше разтресена от убийството на египтянката Маруа Ел-Шербини, която бременна бе намушкана над 18 пъти насред съда в Бремен.

Тогава в Intidar бяха пуснати няколко публикации, които даваха яснота по делото и защо беше убита младата жена (вижте тук, тук и тук). Явно подобни убийства, предприети от нацисти няма да свършат, защото…

…Вчера в Лайпциг е убит 19-годишният египтянин Маджди Камал Калада. Той е наръган два пъти и издъхва в ръцете на майка си, която дава информация на египетския вестник „Al Youm“. 40 минути по-късно убийците са заловени, благодарение на камерите в района на ресторанта, където е убито момчето. Двамата задържани са Даниел (32) и Томас (28), по чиито дрехи имало свастики и надпис: „Смърт на враговете на нацизма!“.

След Маруа Ел-Шербини, това е второто подобно убийство, извършено по етнически причини. Двамата задържани са заявили пред полицията, че момчето „изглеждало прекалено източно“, затова го нападнали.

Ескалацията на ислямофобия и ксенофобия дават свобода на нео-нацизма, който става все по-популярен. Това, разбира се, води до два ефекта: върху местните (германци) и чужденците. Погребението на Маджди в понеделник ще бъде съпроводено от протест срещу нацизма и нападенията.


Публикувана на 10/29/10 17:22 http://ruslantrad.wordpress.com/2010/10/29/6456/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване