01/01/11 11:46
(http://ruslantrad.com/)

Палестинската мирна съпротива загуби още един член

Джауахер Абу Рахма, видна участничка в палестинската мирна съпротива, загина при вдишване на големи количества сълзотворен газ, съобщават в блога си Филип Вайс и Адам Хоровиц, цитирайки комитета за мирна съпротива в селището Билин. Джауахер е била откарана веднага в болница, но е починала от отравяне тази сутрин. Абу Рахма е сестра на Басем Абу Рахма, който също бе убит по време на мирен протест в Билин на 17 април 2010 г.

Лекарите в болницата в Рамала са се борили за живота на Джауахер Абу Рахма цяла нощ, но не са успели да спасят живота й. Организмът й не е успял да се възстанови след тежка асфикция, причинена от вдишване на големи количества сълзотворен газ.

Протестиращ от селището Билин,държи плакат с името на Абдула Абу Рахма,член на комитета за мирна съпротива.

Мохамед Хатиб, член на комитета на Билин, заяви тази сутрин, че е “шокиран от яростта и бруталността на израелската армия в желанието й да унищожи мирната съпротива”. Единственото, което израелското правителство може да спечели от погубването на живота на активисти от съпротивата е, да създаде повече предпоставки за въоръжена съпротива.

Адвокат Майкъл Сфард, който представлява Билин пред съдилищата и внася жалбите срещу убийствата на Басем и Джауахер, коментира, че няма да се спрат да настояват виновните войници да бъдат наказани.

По време на друг протест през 2008 година, израелски войници стрелят по друг техен брат, Ашраф, докато той е бил вързан с белезници.

Видео от протеста на 31.12.2010, предоставено от Йозеф Дана, израелски активист, който също бе арестуван наскоро от израелската армия. Негов приятел, също израелец, който протестира с него, бе пребит зверски от войник, което бе посрещнато с голямо недоволство в Израел.

Друг активист, Джонатан Полак, също бе арестуван в Израел заради съпричастие към съпротивата. Тогава Russia Today излъчи интервю с Йозеф Дана за коментар.

Random Posts

Публикувана на 01/01/11 11:46 http://ruslantrad.com/?p=7198
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване