11/09/10 22:18
(http://nname.org/)

Ех тая Демокрация

Проблемът на България винаги е бил това, че много се краде. Едно време обаче крадяхме и ние, сега крадат само Те.

Демокрацията е много хубаво нещо, но май още не е дошла. Демокрацията ни приседна, защото изисква от всеки да помни, да мисли и да взема решения. Да прави ежедневни избори са себе си и за семейството си. Работа трудоемка и отговорна. За това в България се разви Олигокрация – всеки сезон нов Месия взема Властта, без да знае нито защо я иска, нито какво да я прави. След Костов никой не е правил реформи. 8 години Доган и 4 години Бойко – сладка дрямка, изпълнена със сеир за народа и безброй подаръци за ДС и руснаците. Рибата винаги се вмирисва откъм главата.

Не малко българи се отскубнаха от блатото, но останалите, които още квакаме в него, не сме чак толкова зле. Караме “западни” автомобили, гледаме “Берое” на японски телевизори, говорим по сложни телефони. Имаме шанса да станем богати, вместо задължението да останем бедни.  Осовният ни проблем е, че сме алчни за повече, не ценим това, което имаме и не знаем как да го увеличим.

В крайна сметка нещата бавно, но сигурно се движат напред. София частично заживя в тухла, построиха се 10-15 мола, Метрото (на което първа копка е правил сигурно Сталин) се подкара, появиха се няколко джобни магистрали. Диетолозите и стоматолозите карат Мерцедеси, а по-известните мутри се самоизбиха.

Ако 45 години си бил в затвора и изведнъж те пуснат, Свободата ще ти се стори най-голямото бреме. Но рано или късно ще се опомниш и ще я оцениш. Комунизмът не беше само 14-дневни безплатни почивки, между комарите на Камчия. Някои “почиваха” и в Белене и после цял живот се влачеха по доктори. Заради виц за Тодор Живков или от сорта.

Публикувана на 11/09/10 22:18 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/Vvt6zgiLuYY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване