11/16/10 09:11
(http://vasvalch.com/)

Advertising via shit

Съзнателно не написах заглавието на български, за да не привлека един друг тип трафик :) Но днешната тема е много буквално свързана със заглавието. Свикнали сме да слушаме за advertising bullshit, но колко често сте срещали advertising pigeonshit?

Pop Up е фестивал за алтернативна култура, който се провежда в Лисабон. За тазгодишното му издание организаторите са се изправили пред един доста типичен проблем във фестивалната индустрия: трябва ни нискобюджетен и атрактивен начин, по който да привлечем вниманието на целевата аудитория. Тъй като Лисабон не е малък град, целта е да се достигне до възможно най-много точки с рекламното послание.

Темата на тазгодишното издание на фестивала е „музикални номади”, а за символ на събитието е избран гълъбът. Въпреки че връзката между темата и това доста уседнало пернато не ми е напълно ясна, изръкоплясках наум, когато видях рекламната концепция. С какво свързваме най-често гълъбите? Постоянен глад, особена упоритост при измолване на храна и доста забавен начин на „крачене” по паважа? Да. Но има и още нещо – тяхното постоянно желание да покрият града с… бели отличителни знаци, да речем. Така се появило и решението за екипа на Pop Up – те засипали португалската столица със стикери на пилешко, така да се каже, ако. :) Разбира се, на необичайната реклама присъства и името на фестивала, мястото и датите на провеждане. С подобни стикери били покрити коли, сгради и дори хора в близост до фестивалната зона.

Pop Up Pop Up Pop Up

Подходът определено е оригинален и привличащ вниманието. В момента, в който ти мине неласкава мисъл по отношение на хвърчащият разбойник, „украсил” автомобила ти, забелязваш, че това е обикновена лепенка и в облекчението си все пак прочиташ за какво е цялата тази врява. А и самото заглавие на фестивала „Pop Up” се връзва прекрасно с тематиката на стикерите. От друга страна, представителите на контра-културата, които са основната аудитория на фестивала, вероятно също са оценили провокативния начин на промотиране. Една готина герила-идея от вида „И фестивалът пълен, и капакът на колата ви чист” – всеки печели ;)



Още по темата:

  1. Advertising Workshop
  2. Много накуп
  3. Не можеш да ме пропуснеш

Публикувана на 11/16/10 09:11 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/07igBhcbTu4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване