11/18/10 08:56
(http://www.gorichka.bg/)

Хранителна Революция. Или: как да познаем, че времето е дошло?

food_revolution_posterАко ти се струва, че революция е силна дума за нещо толкова битово като храната, може би си пропуснал селекцията ни от лекции на тема храна от преди няколко седмици.

За да няма повече недоразумения и колебания по въпроса, решихме да представим една знакова фигура – Джейми Оливър. Главен готвач, ТВ водещ, но най-вече – активист за правилно хранене в училищата, който се бори срещу прекалената обработка на храната и срещу затлъстяването в САЩ и Англия. Негова е идеята за кампанията Хранителна Революция, а отговорът на въпроса от заглавието, идва след като господин Оливър посещава различни училища, показва на децата най-обикновени заеленчуци, като картоф или домат, и децата не могат да отговорят какво е това.

Ние от Горичка също смятаме, че е абсолютно задължително да преосмислим цялата система на създаване, транспортиране и консумиране на храната. Че е дошло време за промяна, която може да започне с всеки един от нас.

Ето тук можеш да видиш как Джейми Оливър представя забавно  на лист хартия схемата на хранителната революция и нашия личен принос в нея.

А ето тук можеш да прочетеш повече за кампанията Хранителна Революция.

Ще се радваме да стартираме една дискусия на тема Хранителна Революция в полето за коментари отдолу. Сподели твоето мнение или задай въпрос, обещаваме да отговорим.

Поздрави от Горичка!

ps: И не забравяй да се РЕГИСТРИРАШ за Форум Храна!

Публикувана на 11/18/10 08:56 http://blog.gorichka.bg/?p=2678
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване