12/02/10 14:49
(http://mamamemi.com/)

Пробляснала и ...изгаснала искрица надежда

  (Липсващите лекарства за онкоболните деца)

 Сърцето ми прескочи удар, когато сутринта в офиса видях плика с моето име, подпрян на монитора ми, с надписа Committee on Petitions и фразата Европейски парламент на 23 езика и 3 азбуки... Значи все пак са получили нещо от мен /въпреки че аз не получих никой от изброените от тях начини за обратна връзка/ още през... кога беше? Забравих. Стоически издържам да не разкъсам плика, но започвам с другата си работа. Е, не издържам дълго, все пак прилежно изрязвам десния край на плика и погледа ми трескаво пробягва по листа - така, така...подала съм петицията през юни, обявена е за допустима, разгледана е... после през Октомври пак... така... Заключение:

 "При пълно разбиране на загрижеността на родителите във връзка с възможно най-доброто лечение на техните деца, трябва да се посочи, че въпросите, свързани с възстановяването на разходи за определени лекарствени продукти остават до голяма степен в националните компетенции на всяка отделна държава-членка. Комисията следователно не разполага със законни правомощия да изисква от държава-членка включването на определен лекарствен продукт в позитивния лекарствен списък за целите на възстановяване на разходи." 

Пълно разбиране? Възстановяване на разходи? WTF?! Надявали се, че очакванията ми са задоволени? FS!

Това, което аз разбирам /освен обичайното, де, онова за спасението и давещите се/ е, че те дори... дори не могат да разберат нашата действителност, не им се побира в подредените мозъчета! За възстановяване на какви точно разходи говорим, когато технически нямаше как да се направят те поради липсата на лекарствата в страната въобще?!

Та така, за протокола, поредната европейска институция, неможеща да ни защити от  чиновническото  море от безхаберие, в което от доста време се давим. За пореден път скъсваме с удобната надежда да ни помогне някой друг, някой по-силен и по-страшен от нашите, някой от вън... За пореден път стигаме до извода, че ако не си помогнем ние, няма кой друг да защити децата ни, най-скъпото ни.

Без коментари, моля ви. Нека помислим и помълчим. 

 

Публикувана на 12/02/10 14:49 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=7819
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване