12/20/10 18:36
(http://dzver.com/blog/)

Blizoo – възможности

Стана ми жал за персонала на касата на Близу, който се опитва всячески да задържи разбягващите се клиенти. За това ще напиша още един пост с обратен знак за тази компания. Рано или късно някой от управителите ще ме прочете.

Близу има своите възможности пред себе си. След сливането на Мтел с Мегалан и Спектър, след година-две ще има чудовищен монополист и Близу могат да се окажат добрите. Също така, цифровата телевизия по коаксиален кабел е просто по-добра от IP телевизията по Интернет. Т.е. Близу ще има конкурентни предимства да е не-злата алтернатива. Какво се иска:

Подобряване на обслужването

В Интернет има СТОТИЦИ оплаквания от липсата на поддръжка. Лично аз съм вдигал скандали по телефона поне година, преди да се изключа, когато в моя блок нямаше алтернативен оператор. Изгубените клиенти от 1 каса за няколко дни биха покрили годишната заплата на 1 човек поддръжка. Вместо 4 души (колкото май са в момента), трябва да са 2-3 пъти повече и да работят на смени, като особено важна е вечерта, когато реално някой гледа телевизия. Мениджърът, съкратил персонала на Кейбълтел, който си бачкаше до късно и работеше на Скайп, трябва да си понесе отговорността.

Подобряване на имиджа

Не може да ми говори на ТИ телефонната централа. Подобряване на имидж не става със среднощни посещения на търговци, които ми подаряват Интернет. Някой специалист може да им помогне, но ще отнеме години. Може би нова смяна на името – обратно към добрия имидж на Кейбълтел или ЕСТ. И някой трябва да чете блогове и форуми full time :-)

Намаляване на цените

30 лв за телевизия + Интернет е ниска цена, но 30 лв само за телевизия, колкото плащах от няколко години, не е добра цена, предвид конкуренцията.

Подобряване на качеството

Сигналът на цифровата ТВ при мен си беше ОК, но неколкократно бяха вадени хубави канали и заменяни с пълнеж.

Премахване на практиката да се спира телевизия

Смениха ми датата на излизане на сметката. Като резултат 2 пъти закъснях с плащането и 2 пъти ми спряха телевизията за по 2 дни. Не е редно пускането на ТВ да става с ръчна намеса от оператор, ако има толкова ограничен съпорт и съпорта не работи след 6 вечерта. Това трябва да става автоматично. Платил съм по нета, след 5 минути трябва да има ТВ. Това беше конкретната причина да се изключа.

Ако следват тези прости стъпки, след 2-3 години може постовете в блоговете за Близу да са с друг тон. В тази компания сигурно са останали хора от Кейбълтел и ЕСТ, които знаят как се прави печеливша кабеларка. Бяха го направили.

Публикувана на 12/20/10 18:36 http://dzver.com/blog/?p=2087
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване