12/20/10 03:44
(http://mamamemi.com/)

Геноцид срещу... хм, май вече няма геноцид, а?!

 

   Като се поотдалечих малко от темата за липсващите лекарства, си дадох по-ясна сметка за резултата. Резултат от годината има! Ако проследим хронологично събитията, се откроява последователност от взаимносвързани действия, едно след друго, едно от друго... Категоричният извод е, че ефект има! Ефект от всяко активно действие към по-добър живот в България има, макар и бавен.

   Значи, гледайте какво е станало: 

  Първо беше писмото на родителите от Пловдив -> Предаването на Ахчиева -> Пилотният  постинг на  Деничеро -> Mоето влизане на четвърта, макар и на свещи -> Създаването на ФБ групата, стихийно набъбнала до над 30 000 участника за кратко време -> Мощната и безкомпромисна подкрепа на Деси, Данчо, Любомира от "Спаси, дари на..." -> Събития, концерти и инициативи в подкрепа на каузата - като този концерт тук, като тази инициатива тук и дори като това благотворително представление тук, йе -> Излизане на категорична Позиция на Омбудсмана по повод липсващите лекарства за онкоболни и деца с редки болести, която може да служи за платформа на бъдещи подобни случаи -> Осигуряване на единия медикамент безплатно и безсрочно за всички деца от производителя! -> Индикации за някаква работа по въпроса от МЗ, но без големи надежди, нали -> ...За да се стигне до може би най-важното и значимо последствие на работата ни - създаването през есента на 2010-та на Сдружение на родителите на "Деца с онкохематологични заболявания", които казват, че са били членове на нашата група отдавна и донякъде са придобили смелост и сили от там, страхотно!  

   За онкоболните деца вече се мисли, говори и действа, те вече не са затворени в отделенията, родителите им вече не са сами, безпомощни и безнадеждни. Напротив! 

   Крайната заложена цел все още не е постигната, но с тези предпоставки и това ще стане, сигурна съм. С времето ще си дадем по-ясна сметка, но и засега звучи прекрасно! Важното е, че от гражданското действие има ефект и резултат. За да стане Бълхария едно по-добро и сигурно място за децата ни и си заслужи буквичката "г". 

   Добър извод за това време на годината, нали?:) Какво? Уф, добре де - Весели празници на всички:)

 

 

Публикувана на 12/20/10 03:44 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=7860
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване