12/27/10 13:10
(http://blog.bogomil.info/)

Кой натопи Асанж

В средата на миналата година, САЩ започнаха крайна фаза на техния щит за кибер-атаки, който има за цел да противодейства на евентуални действия в голям мащаб, различни от минималните, които се случват всеки ден.


Операцията

Тъй като не могат да се симулират такива действия или поне не всичките им аспекти, се при да се започне операция „уикилийкс“.

„Уикилийкс“ още от средата на миналата година отчаяно търси пари, за да може да се закрепи на повърхността. Ако сте ходили често на сайта преди да стане „известен“ от медиите, несъмнено щяхте да видите апела за дарения (който аз лично препратих на много хора), които бяха доста крайни – дарете или спираме да действаме – дори за известно време сайтът беше спрян с мотива, че няма пари за подръжката и не само.

Сайтът е много известен сред обществото занимаващо се със защита на цифрови права, което е неоспорим факт, а именно тези организации поддържат контактите с „Анонимните хакери“ и с други групи, които тестват организират един или друг вид атаки с цел от тестване на системите за сигурност, до доказване, че нищо защитено няма в този свят, с което аз съм склонен да се съглася, но е и именно цел на новия щит на САЩ и част от НАТО.


„Няма война с Албания“

Една сутрин част от подбрани грами, задължително обхващащи информация за почти всички страни (защото ни трябва глобална атака) се появяват при редник „X“, който умело ги предава на Уикилийкс. Грамите са така подбрани, че все пак да привлекат интерес, но не и да издадат най-големите тайни, които дори и не са цифровизирани. Грамите обхващат неща, които се знаят от обществата, но не са били „доказани“ все още по някакъв начин.

Разбира се, идва време и на Асанж, който е умела фигура – волно или не волно, в ръцете на тези, който провеждат опрерацията. Всичко върви по план, и вече си имаме атаката към САЩ и техните бизнес системи. Мониторингът е в действие.

За по-силно начало на атаките се налага Асанж да бъде арестуван, но така, че да може да бъде пуснат в последствие. Тук идва на ралопожение, както винаги в подобни случаи, сексуалното престъпление и играта започва да прилича на истинска …

Предстои да влезе във фаза 2

No related posts.

Публикувана на 12/27/10 13:10 http://blog.bogomil.info/3928
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване