12/28/10 08:34
(http://vasvalch.com/)

Най-доброто от 2010: 10+3 за нови медии

awardСлед като вчера подхванахме годишните обобщения с темата за маркетинга, днес е ред на друга професионална вълна: нови медии. Тук включвам постове, насочени не само към онлайн маркетинг или социални медии, а и към нови технологии, които променят маркетинговите комуникации. Отново, ще припомня 10-те поста с най-много посещения и три поста, които са мои лични любимци.

  1. Audi: календар с коли без коли: Силата на augmented reality технологията вече не е част от научната фантастика, а дава много възможности за нестандартна комуникация. Така колите в календара на Audi се появяват като по магия.
  2. 11 Божи заповеди за поведение в социалните мрежи: Правилата на The Big Money определено трябва да се спазват, и то не само в Twitter.
  3. Добрите клишета в рекламата: Това е първият пост по темата Old Spice, от които имаше и още. Все пак най-добрата кампания на годината няма как да не е част от този списък.
  4. Важните блогове според маркетолозите: Една от по-добрите класации, които да ви насочат какво си струва да се чете.
  5. Prince of Persia: повече от реклама: още една добра кампания, базирана на augmented reality.
  6. Сертификат от Inbound Marketing University: Напомням, че програмата все още е валидна, така че можете да я заложите в плана си за 2011 година.
  7. Цветът на сутиена: Дали ефектът от тайните кампании е достатъчно голям? За мен като страничен наблюдател и част от целевата група това беше интересна и сполучлива идея.
  8. Viral с история – Olympus PEN: Едно много красиво видео, което ще се хареса на естетите, фотографите и феновете на житейските приказки.
  9. Онлайн реклама – промените на големите: Насъбраха се доста промени в сферата на онлайн рекламата, които се опитах да обобщя. Мисля, че повечето от тях ще са от полза на маркетолозите.
  10. Любов, обвита в crowdsourcing: Една шоколадово-маркетингова история от гръцките ни съседи. Допитването до потребителите работи и помага за привличане на тяхното внимание – случаят го доказва.

Моите три бонуса включват:

  1. Маркетинг подкасти/подкастове: какво да слушаме, в две части.
  2. Защо използвам социалните медии: причините може би са сходни с тези на повечето блогъри, но ми харесва да си мисля, че съм уникална :)
  3. Как блогът да ви намери работа: презентацията ми от WordCamp-а в началото на октомври. По-скоро тема за personal branding отколкото за търсене на работа.

От утре вече ще се фокусираме на по-интересни неща като разказите и фотографията.

___
снимка: ponchosqueal?



Още по темата:

  1. Най-доброто от 2010: 10+3 за маркетинг
  2. Полет над MIF 2010: Пату Нойтеманс
  3. Специалист по социални медии – намери го!

Публикувана на 12/28/10 08:34 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/bFGNzjqH_tY/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване