01/02/11 19:17
(http://ruslantrad.com/)

Кой пое отговорност за атентата в Александрия?

В групата на Jihad Al Uma във Facebook, бе пуснато съобщение, че групировката носи отговорност за атаката в Александрия.

В изявлението се посочва почудата от факта, че мюсюлманите в Египет са осъдили това нападение (явно т.нар. богослов, както се нарича авторът, не съзнава, че има много странен светоглед за света и религията). Знае се, че “Джихад Ал Ума” имат връзки с Ал Кайда.

Благодарение на Egyptian Chronicles

Страницата вече не съществува, тъй като администрацията на Facebook я отстрани, след множество докладвания от страна на египтяни, гневни на подобни изявления. Дано екипът на социалната мрежа предостави данни за хората, съставили мрежата, на египетските власти.

Експертът по тероризъм Диа Рашуан твърди, че не вярва Ал Кайда да е намесена в атентата в Александрия, но името й може да вдъхнови много разочаровани от социалното си положение младежи да извършат още нападения. Така например, на 29 декември, младеж пусна съобщение във Facebook, че не издържа на живота си в Египет, че е разочарован и ще се взриви на Нова година. За съжаление страницата е махната и не могат да се проследят следите на това момче и да се разбере дали е блъф или наистина има връзка с атентата. Бе създадена втора страница, озаглавена “Второ самоубийство в Египет 2011″. Според египетските блогъри това е нарочно направена страница, за да се вкара смут сред обществото. Полицията в Египет трябва да се намеси, за да се спрат подобни хора, явно с психични проблеми, които се възползват от случващото се.

Al Jazeera твърди, че службите за сигурност са арестували около 17 души, заподозрени във връзка с експлозията. Междувременно във Facebook бе пуснато видео от момента на взрива (доста силно е, може да го пропуснете!)

Следващото видео е от манастира Мермена в Александрия, където бяха погребани 17 загинали.

Накрая ще чуете, че свещеникът благодари на Мубарак, а гневни семейства крещят “Не, не, не!”. Губернаторът на Александрия и трима министри са сред присъствалите на погребението, въпреки общественото недоволство към тях. Хората се опитват да ги ударят, но свещениците  успяват да ги скрият от тълпата.

Също днес, хора от мюсюлманското духовенство са били нападнати от гневни християни в катедралата Сан Марко, докато са предавали съболезнования на папата.

Със сигурност ще има полицейски час на ул. “Хамда Халил”, където се намира коптската църква.


Прочетете също:

Публикувана на 01/02/11 19:17 http://ruslantrad.com/?p=7168
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване