02/03/11 18:19
(http://ruslantrad.com/)

Vodafone принуден да изпраща проправителствени съобщения в Египет

Мобилният оператор Vodafone обяви днес, че е бил принуден да изпраща проправителствени съобщения до абонатите си в Египет.

В кратко изявление, операторът съобщи, че египетските власти са използвали извънредни средства, за да инструктират мобилните мрежи Mobinil, Etisalat и Vodafone, за да изпращат SMS с проправителствен текст до абонатите. Тези инструкции са част от акцията на правителството на Мубарак да разколебае протестиращите на площад “Тахрир”, като също в рамките на тази акция, вчера бяха организирани работници, които да излязат по улиците, за да подкрепят Хосни Мубарак. Смята се, че са им платили по 50-100 египетски лири и са натоварвани на камиони.

Някои съобщения са гласели (преведени от Liberal Conspiracy):

“Въоръжените сили на Египет искат честните и лоялни хора да се изправят срещу предателите и престъпниците, и да защитят нашия народ и нашата чест, и скъпоценния Египет.”

и

“Младежи на Египет, пазете се от слухове и слушайте разума – Египет е преди всичко и трябва да го опазим.”

Vodafone изглежда е бил принуден да се защитава след спекулации, включително и заради групи, като тази група във Facebook , която постави под въпрос дали мрежата умишлено е помагала на президента Мубарак.

Публикувана на 02/03/11 18:19 http://ruslantrad.com/?p=7663
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване