02/03/11 10:05
(http://psabev.blogspot.com/)

Посетителите на блога: Кой с каква операционна система е?

Днес ви представям и последния ми анализ на статистиките. Този път ще се спра на операционните системи… Както виждате по-горе, голямата картинка не се е променила значително – Windows е най-предпочитаната операционна система (а най-често срещаната конфигурация все още си остава Win/IE). Нещо повече. Ако се вгледате подробно в статистиките, ще видите следната тенденция:

Какво значи това?

Дялът на потребителите, ползващи Windows се покачва още повече, макар и все по-бавно и по-бавно. Според графиката потребителите на Windows едва ли ще достигнат повече от 97%, което си значи абсолютен шампион!

При Linux се наблюдава обратната тенденция:

Забележете: не казвам, че потребителите на Linux намаляват, а само че относителният им дял е намалял. Тоест, ако през 2006 г. е имало 9 посетители на Windows и 1 на Linux, това са си 10%. Ако през 2010 г. посетителите са станали 100 и от тях 3 ползват Linux, практически броят им се е увеличил тройно, но пък дялът им е паднал до 3%. С подобни промени сред хората, още след 2013 г. се очаква потребителите на тази операционна система да са под 1%.

Apple обаче вървят в правилната посока и още догодина очаквам потребителите на MacOS да надминат броя на тези на Linux:

При това, забележете, не включвам хората с iPhone (iOS). При тях растежът е огромен и дори следната прогнозна графика ми изглежда нереална (т.е. очаквам още по-бърз и голям растеж)…

Какво ще стане обаче в действителност, предстои да разберем…


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)


Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Няма подобни публикации

Публикувана на 02/03/11 10:05 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/7o_3BjAbBNw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване