02/26/11 17:48
(http://www.asengenov.com/)

ЦСКА победи "Левски", милицията победи публиката...

снимка
Скандално! Народната милиция изгони ЦЯЛАТА агитка на ЦСКА в почивката на мача с "Левски", завършил с победа на червените. Защото червените фенове хвърляли камъни по ченгетата...

Според коментари в медиите, феновете на ЦСКА са били няколко хиляди (четох някъде, че били 3 хиляди). Представете си, ако всеки един от тях беше хвърлил камък по милицията?.. Аргументът, че милицията е направила всичко възможно и не е превишила правата си, реагирайки срещу цялата агитка на ЦСКА, която цялата била хвърляла камъни, е, ако не идиотски, поне смехотворен.

Докато пиша тези редове, резултатът вече е 3:0 за ЦСКА.

Да се върнем на темата! От много години не съм луд запалянко, но в детските си години си спомням великите мачове на ЦСКА срещу не един европейски гранд. Спомням си и много мачове между двата "гранда". Помня как действаше тогава милицията. Гонеше публиката, но гонеше не ЦЯЛАТА агитка, а само определени редове. Сега, при трагична игра на "Левски" и тотално превъзходство на червения отбор, милицията допусна тотална грешка. Изгони цялата агитка на червените за нарушения на обществения ред извършвани далеч не от всички запалянковци на червените.

Така, милицията, призвана да пази правата на гражданите, отново наруши човешки права биейки и гонейки от стадиона не само тези, които нарушават реда, но и тези, които са отишли да се радват културно и възпитано на играта на своите любимци, подкрепяйки ги от трибуната.

"Отборът на народа", съзнателно или не, се оказа отново услужливо обслужен от властта. Това, което казвам е, че полицията можеше да реагира адекватно, но след януарския протест през 2009 това явно е невъзможно.

А "Левски"?.. Дори с пълно преимущество по трибуните, с помощта на полицията, не успяха да покажат нещо адекватно и направиха един от най-трагичните си мачове ever...
Публикувана на 02/26/11 17:48 http://www.asengenov.com/2011/02/blog-post_26.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване