03/07/11 09:36
(http://vasvalch.com/)

Най-бързите музиканти

Много банди могат да се похвалят с различни постижения, но знаете ли кои са най-бързите музиканти? Естествено, че тези, които носят новите спринт-маратонки на PUMA. Марката е намерила много интересен начин да представи техническите предимства на новата си серия обувки като им придаде човешки облик – в случая, облика на Rocker, Flex и Groove.

Кампанията за новата линия Faas Running Shoes обвързва модела с традициите на най-бързата държава – Ямайка. От името, през дизайна, до самото представяне – всичко лъха на море, реге и онова усмихнато спокойствие, което стереотипите ни свързват с острова. Самото представяне на техническата страна зад новия дизайн е много забавно – вижте го тук.

Но големият ми фаворит е първата реклама от кампанията, която представя трите персонажа. Rocker, Flex и Groove са най-бързите музиканти в най-бързата държава на света. И сигурно е чисто съвпадение, че носят имената на трите елемента, които правят Faas толкова добри и удобни. Тримата са широко усмихнати и правят много добри парчета, докато профучават покрай публиката. Те присъстват на сайта на PUMA, което ме кара да предвиждам още участия в спотове скоро.

Маркетинг подходът е добър. Техническите характеристики са “емоционално оцветени”, което ги прави по-лесни за възприемане. Географският стереотип работи както за позиционирането като “бързи маратонки”, така и за спечелване на етикета “свежи” и “забавни”. Връзката с музика е нестандартна, което дава положителни точки на PUMA – докато Nike и Adidas се борят само за водещите атлети, то тук към микса се прибавя и забавен елемент (естествено, Юсеин Болт е любимото лице на PUMA, което придава достоверност на твърденията за качество на Faas). Интересно ми е да видя накъде ще се развие кампанията и как ще се приложи концепцията за ямайския дух в други активности. Какво ли ще последва – уроци по свирене на китара с 40км/ч?



Още по темата:

  1. Валентинска кампания на PUMA – да подредим приоритетите!
  2. 3D-чашки от Wonderbra
  3. Sony Vaio ви изстрелва до Луната

Публикувана на 03/07/11 09:36 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/nQYz0HmWUtM/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване