03/07/11 06:53
(http://www.kenanoff.com/blog/)

„Научния консултативен комитет по хранене“ ви плаши!

Вярвайки на всичко в интернет (има хора, които го правят), ако не – цитирам – „забравите за шунката и агнешките пържоли“, ще ви очаква мъчителна смърт от рак:

Консумацията на червено месо може да доведе до рак на стомаха и дебелото черво. Ето защо хората трябва да забравят за шунката и агнешките пържоли. Това показва проучване на Научния консултативен комитет по хранене. Изследванията, проведени наскоро сочат, че червеното и преработеното месо съдържат вещества, които сериозно увеличават риска от смъртоносното заболяване. В тестовете, продължили цели 10 години са взели участие над 500 000 души от различен пол и на възраст над 40 години.

Според учените хората, които наблягат предимно на червено месо увеличават риска от рак на стомаха и дебелото черво с цели 79%.

Преработените меса водят до още по-висока опасност от развитие на онкологичното заболяване, тъй като се консервират, опушват или солят прекалено. Специалистите твърдят, че при преработката на месото се образуват канцерогенни вещества, които сериозно увреждат стомаха и червата. Ето защо учените са на мнение, че е добре да се ограничава консумацията на червено и преработено месо и да се набляга на плодовете и зеленчуците, богати на витамини и минерали.

И отдолу ви препоръчват (явно вместо месо), да си купите хапчета :)

А самият „Научния консултативен комитет по хранене“ (с определителен член!) така ме респектира, че за малко да стана веган. (Био-веган, разбира се!) Щото там ни пестицид, ни нищо…

Би ми се искало да можех да прочета къде е оригиналното нáучно изследване на „КомитетА“… И ако си мислите, че никой не би се хванал на горнепоказаната „наука“,  помислете пак. Eто ви два коментара от Facebook (sorry Стойчо, откраднах ги от теб…)


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 03/07/11 06:53 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/E2zp8_vb4CY/1925
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване