03/30/11 18:18
(http://ikonomika.org/)

ESM: Вече се признава за 3 милиарда евро

След като зам-министърът на финансите Боряна Пенчева няколко дни ни обясняваше как дължим на спасителния фонд на Еврозоната ESM само (?!?) едни 300 милиона евро, сега вече признава за 3 милиарда евро ангажимент на страната. Започва да признава, защото документите на ЕС са публични и всеки може да смята – така че не можем да бъдем лесно заблудени. И не знам защо въобще се опитват да ни заблудят.

Сега, разбира се, остава да си признае за пълната сума, с която се задължаваме – а тя е 6.1 милиарда евро. Ангажиментът за три милиарда е временна отстъпка и в момента, в който изтече преходният период (12 години), се увеличава на 6.1 милиарда. Паралелно, ако има икономически растеж и БВП на България се вдига, делът ни в ESM отново ще расте – т.е. вноската почти сигурно ще бъде повече от 6.1 милиарда (освен ако правителството не предизвика десетилетна икономическа катастрофа).




Блогът за икономика 2011

Публикувана на 03/30/11 18:18 http://ikonomika.org/?p=5389
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване