04/12/11 11:04
(http://www.bivol.bg/)

Кой плаща 316 милиона за Кремиковци?

kremikovci

Вие сте млад строителен инженер на 26 години. През живота си не сте развивал фирмена дейност. Нямате и собственост на ваше име. В деня на космонавтиката 12 април 2011 г. съдбата ви запокитва в друга орбита - тази на мултимилионерите. В същия ден печелите на търг активи на Кремиковци срещу 316 млн лева. 

Тази приказна история спохожда младия Лъчезар Варнаджиев, управител и едноличен собственик на фирмата "Елтрейд къмпани", регистрирана през март. Резонен е въпросът откъде може да се появи у младия инженер тази сума пари, за да се разплати за Кремиковци? 31,6 млн вече са внесени по специалната депозитна сметка, а останалите 284,4 трябва да се внесат до дни.

Както стана ясно, Лъчезар Варнаджиев е служител на небезизвестната фирма за скрап "Надин", фирмата му "Елтрейд" е регистрирана на същия адрес като "Надин - Н":  "Перник" №120, София.

"Надин" е дългогодишен лидер на пазара на изкупуване на черни и цветни метали за скрап. През 2009 г. Георги Домусчиев става управител на "Надин", съобщава Капитал. Той е също и в борда на фирмата на Христо Ковачки "Атоменергоремонт", но от офиса на Ковачки тогава отричат да имат интерес към търговията със скрап. Друга версия свързва Георги Домусчиев с Първа инвестиционна банка, която е най-големият кредитор на фирмата, изпитваща към момента финансови затруднения.

Има няколко фирми под знаменателя "Надин". Домусчиев е в управлението на "Надин - Метал" ЕООД. Tя обаче става собственост на "Надин - 3" АД, която пък е собственост на "Надин - Н" АД. Последната към момента е с управители и акционери Радослав Босилков, Владимир Тодоров и Огнян Шопов, с изпълнителен директор Радослав Босилков. Същите лица присъстват и в управлението на другите фирми от плеядата на "Надин", която освен с изкупуване и преработка на скрап се занимава с недвижимост ("Надин Риъл Естейт"), транспорт на отпадъци ("Надин Транс") и дори внос на автомобили и рент-а-кар ("Хит Ауто - Надин")

Освен това "Надин-Комерс" и "Надин-Метал" са в списъка на големите данъкоплатци и осигурители за 2010 г. публикуван от НАП.

Ако се окаже, че парите за Кремиковци са спестени от заплатата, получавана от Варнаджиев като служител в "Надин", то фирмата има всички шансове да влезе и в списъка на Гинес като най-щедрия заплатоплатец.

Публикувана на 04/12/11 11:04 http://www.bivol.bg/home/item/799-kremikovci.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване