04/13/11 13:19
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Нашите депутати са изроди!

Ако куче нападне детето ти, после дотича човек и с тояга даде на кучето полагащото се – в затвора отива помогналият на детето, а собственикът на кучето е невинен.
Ей, тия депутати са ПЪЛНИ ИЗРОДИ!

Днес се прие нова поправка в Наказателния кодекс, с които за престъпления се обявяват някои посегателства на хора срещу животни и на животни срещу хора. Резултатът от дискусията – жестокостта над гръбначните животни, беше обявена за престъпление, което ще се наказва с до 3 години затвор и с глоба от 1000 лв. до 5000 лв.
Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с до 3 години затвор или с пробация или с глоба до 5000 лв. Ако животното убие човек, наказанието е до 5 години затвор и глоба до 10 хил. лв.
Причината разпоредбата да не проработи в най-честите случаи, за които би трябвало да се прилага, е, че депутатите записаха като условие собственикът на животното да не е положил достатъчно грижи за него. „Тук не е въпросът в грижите, а в това дали е упражнен надзор над животното. Собствениците на питбули, ротвайлери се грижат много добре за тях, хранят ги, ваксинират ги, но оставени без надзор, тези животни могат да причинят и смърт“

Искрено желая на 33-мата депутати, създатели на тази норма, мъчително прегризан гръклян от питбул под погледа на ненаказуемия му собственик.
Текстът е от Дневник и Дневник.


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Вече има 2 коментара, но има място и за вашия!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 04/13/11 13:19 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/QQriQjCShbs/2041
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване