04/30/11 10:42
(http://mamamemi.com/)

КМП # 26 - Велокрос на Az-deteto.com във Варна

 

  Онлайн регистрирането на Криса Коконата във велокроса ми отне не повече от минута и половина след прочитане на съобщението. Още толкова ми трябваше да пиша коментар "Браво" и после да го пусна на мейла на класа:) На нея й бе поднесено като приятна изненада и тя го прие с ентусиазъм, доста по-различен от този, с който обикновено приема 'Хайде, време е за домашните'... Веднага се метнахме да стягаме колелото: помпене на гумите, вдигане на кормилото, нова седалка и вече само трепетно чакахме. В оставащите ден и половина всички роднини, съседи, учители, съученици и случайни жертви (например продавачите на пазара) бяха разбрали, че Криса е записана да участва във велокрос. Не от мен, разбира се.

  И ето, нейният час дойде. 

 


 

   Az-deteto.com, екипът нa Аз медия във Варна, Жустин Томс, веломагазин 'Устрем' и слънчевото време наистина направиха пролетен празник в Морската градина. Имаше много родители и деца, фотографи и журналисти, музика, почерпки, страхотно добре оградено трасе, батко-водач, каращ пред децата,  рекламен Човечко и много радостно развълнувани физиономии. Участниците бяха разпределени по възраст, но не и по пол:) Много й говорихме, че това не е точно състезание, по-скоро детско забавление на открито, въпреки това в очите на Криса се забелязваше едно специфично настървение:)

 

  Жустин водеше страхотно, наистина се получи добре! Финишът не беше толкова възторжен колкото старта, но Криса по никакъв начин не се натъжи. Особено след като после й обяснихме, че ако беше на 10г и имаше колело с големи гуми, както другите деца, с които се състезаваше, може би нямаше да е предпоследна в серията си:) Това, че децата дори в нейната възрастова група (8-10г) бяха смесени и толкова различни още веднъж доказва, че събитието има повече забавен, отколкото състезателен характер. Освен това грамоти и награди получиха абсолютно всички участници, нали? Да, мамо...

 


 

  И все пак лично моето предложение е да се прави малко по-късно във времето. Когато децата вече са покарали и потренирали за сезона и са в по-добра форма, отколкото сега - в началото на пролетта - едва избърсали и постегнали колелата си след зимата. 

 

 

  Докато Криса Коконата се състезаваше, Мага Пушилката беснееше из поляните, стрелкаше се из трасето, тормозеше Човечко и се тъпчеше с филии с лютеница, пасти и бонбони, осигурени от спонсорите. От там най-после ги накара да тръгнат единствено обещанието за сладолед.  Та, благодарим на всички замесени (дори и на Община Варна, уф) за хубавия празник и до скоро пак, нали?!:)

 

Публикувана на 04/30/11 10:42 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=8010
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване