05/19/11 15:49
(http://funkybites.blogspot.com/)

Funky 16 Questions (май, 2011): DJ Prestige

За никого от читателите на този блог не е тайна, че той е инспириран от Flea Market Funk – блога на DJ Prestige, който следя повече от четири години. Flea Market Funk е изключително популярен сред феновете на фънк и соул музиката от целия свят и аз съм щастлив, че с автора му поддържаме приятелски и много ползотворни от музикална гледна точка отношения.

DJ Prestige е вдъхновение не само за мен. Той е изцяло отдаден на любимата си музика и на споделянето й със света. Изследва световното соул и фънк наследство из прашните мази и битпазари на Съединените щати вече повече от 15 години. Голям фен е на грамофонните плочи, на футбола (в частност на английския клуб Ливърпул), на брадите и на още куп неща, но всъщност в следващите 16 отговора можете да научите повече за него. Преди това искам да изкажа за пореден път благодарността си към него – този път за статията във Flea Market Funk, посветена на мен и на фънк музиката в България, както и за 10-те въпроса, които ми зададе в блога си.


01. С какво се занимаваш?
Аз съм диджей, блогър, колекционер на грамофонни плочи.

02. Какво мислиш за ситуацията в Съединените щати в твоята сфера на дейност?
Щастлив съм от факта, че се занимавам с това, което обичам, и че имам възможността да откривам всичките тези плочи и да ги споделям със света.

03. Удовлетворен ли си от равнището, на което музикалната ти кариера се намира в момента? Какво още искаш да постигнеш?
Обичам това, което правя, и винаги ще ми носи удовлетворение преминаването на по-високо ниво.

04. С кое от постигнатото до момента в музикално отношение си най-горд?
FleaMarketFunk.com е едно от най-големите ми постижения и страсти.

05. Как успяваш да балансираш между музикалните ангажименти и личните си отговорности?
Границата наистина е много крехка, но истината е, че трябва да имаш прекрасна жена до себе си. Моята съпруга е най-големият ми фен. Тя ме стимулира да действам все по-напористо.

06. Имало ли е момент, в който си искал да захвърлиш всичко и да спреш да се занимаваш с музика (и ако е имало, какво те накара да не го направиш)?
Имало е. Преди години бях диджей в група, която имаше договор с голям лейбъл. В един момент разбрахме, че от компанията са прекратили договора ни без дори да ни кажат. Беше доста гадно. Другите членове на бандата напуснаха, накрая напуснах и аз и се отдръпнах от диджейската работа – но само за да осъзная, че я обичам твърде много, за да се откажа. Точно тогава създадох FleaMarketFunk.com и нещата потръгнаха отново.

07. Кого/какво би посочил като своето най-голямо музикално вдъхновение?
Колекцията от грамофонни плочи на баща ми беше огромно вдъхновение за мен, но слушането на хип-хоп записи през 80-те и началото на 90-те ме подтикна да започна да търся оригиналните семпли. Това беше голямото начало за мен.

08. Кое е първото парче, различно от детска песничка, което чу през живота си (и за което имаш спомен)? Кога и къде се случи това?
Първата песен, която си спомням, беше Want Ads на Honey Cone. Учителката ми във втори клас, г-жа Schmeltz, ни я пусна на 7-инчова плоча. Поздравявам я за добрия музикален вкус.

09. А кое е последното парче, което чу до този момент (или което слушаш в момента)?
Beastie Boys – Funkey Donkey.

10. Опиши любимата си музика.
Обичам сладък соул и суров, твърд фънк.

11. Има ли парче или албум, което/който можеш да слушаш по всяко време?
King Tubby Meets the Rockers Uptown.

12. Кой музикален носител харесваш най-много? Защо?
Обичам винила като цяло, но 7-инчовата плоча е носителят, който предпочитам.

13. Според теб какво губят и какво печелят музикалните фенове от интернет?
Предимства: можеш да намериш всичко и то почти светкавично. Недостатъци: не можеш да докоснеш обложката!

14. Кое е най-значимото за теб събитие с твое участие (и като изпълнител/организатор/промоутър/собственик на клуб и т.н., и като фен)?
Няколко са: подгряващият ми изцяло реге сет за хардкор легендите Bad Brains в Asbury Park, както и участието ми в Playboy Mansion в Лос Анджелис.

15. В наши дни диджеите са известни почти колкото изпълнителите, чиито парчета пускат. Какво е мнението ти по този въпрос и мислиш ли, че това е заслужено?
Да, мисля, че е заслужено. Топ диджеите работят толкова упорито, колкото и групите. Виж например хората като Jazzy Jeff, Z Trip, Peanut Butter Wolf, DJ Shadow… Те непрекъснато са по турнета, а това е много работа. Тези диджеи заслужават уважението, което получават. Те прекарват страшно много време в издирване и изследване на плочи, печелят международно признание и го правят както никой друг.

16. Благодаря ти за отделеното време. Защо прие да отговориш на въпросите?
Заради теб, Доб. Благодаря ти за подкрепата и се надявам някой ден да пускаме музика заедно, тук или в България. Продължавай да правиш това, което правиш. Long live the Funk and Soul!

DJ Prestige
Flea Market Funk
The Free Thinking Movement
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване