07/07/11 15:15
(http://www.azcheta.com/)

„Затъпяване” и „Лора от сутрин до вечер” - бестелъри за юни

Пореден месец се търкулна и пак дойде време да преброим кои са най-продаваните книги в книжарница „Книга за теб”. Днес всички празнуват с екипа на "Аз чета" петия рожден ден на сайта, но да видим кой празнува при нас през изминалия месец.

Две книги на един и същ автор – Джон Гатоу – бяха сред най-търсените този месец, като своеобразната надпревара спечели първата книга на автора – „Затъпяване: скритата цел на държавното образование”. Това, че именно тази книга е бестселър на книжарницата едва ли е изненада – това е статията с най-много лайкове в блога „Книголандия” – 908 към момента и е ярко доказателство, че за избора на книга няма нищо по-важно от едно честно и сериозно ревю. Другата книга на Гатоу – „Оръжия за масово обезличаване”, остава на трето място в месечната класация, убедени сме, че тя тепърва ще грабва вашето внимание и особено на тези, които вече са се запознали със „Затъпяване...”-то.

Между двете сериозни нехудожествени заглавия логично обаче се вмъкна и една типично лятна книга – какво по-нормално за сезона? „Лора от сутрин до вечер” на Димитър Коцев-Шошо. „Лора е младото, нахъсано и изтъкано от противоречия момиче, което виждаме по улиците на големия град. Тя може да бъде силна и крехка, луда и уравновесена, реалистка и мечтателка... Тя обича да се забавлява, но понякога се събужда рано сутрин с тежък махмурлук, откъслечни спомени и малко срам от предишната нощ”, както пише в ревюто си за книгата в "Аз чета" Лора Григорова.

Това е, очакваме юли месец да ни разсипете от поръчки за по-леки заглавия – за няколко дни вече трима души си харесаха „Крадецът на книги” на Маркъс Зюсак, която наистина е перфектното четиво за плажа... и далеч не само за там.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване