08/24/11 07:24
(http://vasvalch.com/)

Молба за работа с много ентусиазъм

MATTHEW-EPSTEINВсеки, на когото му се е налагало да преглежда CV-та, в един момент започва да разпознава тези, написани просто така и онези, чийто автор наистина се е постарал. Е, попаднах на нещо, което сякаш крещи “Направено с желание” – един добър пример за това как малко повече усилия и креативна идея могат да донесат много ползи. Това правило важи както за корпоративния бранд, така и за личната ви марка. Честно казано, малко завиждам, че не съм приложила този подход все още – наистина, говорим за този тип автореклама, който влиза в категорията ми “идеи за крадене”.

Накратко: Матю Епстийн е млад онлайн експерт с близо пет години опит, чиято мечта е да работи в Google. За да се оразличи от всички останали, той се въоръжава с един изкуствен мустак и цялото си творческо вдъхновение и… създава уебсайт. Страницата с недвусмисленото име Google, please hire me, служи като мотивационно писмо и резюме на Матю. Видеото е изключително забавно, но CV-то и препоръките са сериозни и точно по темата. Така комбинацията от двете служи в полза на автора. За да се посмеете:

Резултатите

Като вещ маркетолог Матю дава точна оценка на резултатите от кампанията си. А те са доста добри спрямо началната инвестиция. Само за 8 дни след пускането на сайта Матю има:

  • 300 000 уникални посещения, 640 000 импресии, като 36% от трафика е директен – следователно, той е постигнал силна познаваемост на марката.
  • 20 000% ръст на трафика към личния му сайт, 2 500 нови последователи в Twitter и 400 покани LinkedIn
  • 330 000 гледания в YouTube (които към днешна дата са 420 000), 14 000 харесвания във Facebook, 4 000 туита и 3 600 +1-та
  • отразяване в принт, онлайн и телевизионни предавания по цял свят (САЩ, Бразилия, Германия, например)
  • и най-важното: над 80 възможности за работа от компании във Fortune 1000, 500 и 100, сред които Microsoft, Amazon и Google

Съветите на Матю

Това наистина е човек, чийто съвети за намиране на работа и изграждане на лична марка може да последвате без притеснения. Той казва:
  • Бъдете себе си и покажете какво можете: не се старайте да правите това, което е модерно, а правете това, което правите най-добре.
  • Познавайте публиката си: научете какво ще й хареса, от какво се интересува тя.
  • Портфолиото ви може да не е свързано само с работа: много “извънкласни дейности”, хобита и външни интереси, над които работите, може да са полезни, за да си създадете имиджа на експерт. Бъдете не само професионалисти, но и истински хора.
  • Съдържанието ви се чете от хора, а не от машини: първият въпрос, който трябва да си зададете, е дали съдържанието ви ще привлече вниманието на аудиторията. Всичко друго е маловажно.
  • Да спечелиш вниманието е само началото: освен интересна опаковка, трябва да имате и интересно съдържание. Печеленето на внимание не стига.
  • Вярвайте в себе си и във възможностите си: ако все пак имате какво да предложите, правете го смело и без притеснения.
Мисля, че съветите на Матю важат както за личности, така и за марки – препоръчвам да ги следвате. Оригиналният им вариант може да видите тук на DAY 7.


Още по темата:

  1. Как Google да ти уреди интервю за работа
  2. Много накуп
  3. Много баби…

Публикувана на 08/24/11 07:24 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/zFvbetPI2TI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване