08/24/11 07:05
(http://krokotak.com/)

Рисуване с гумичка на молив

Цветя

Не можах, да не се стърпя и ние да си направим  картинки с отпечатъци от гумичка на молив. Наскоро видях в ALMOST UNSCHOOLERS подобна публикация и много ми хареса.

ЗА МАЛКИ ДЕЦА: Направихме по-лесният вариант  на оцветяването с отпечатъци. Използвахме разпечатки на картинки, няколко молива с гумички и темперни боички.

Птица – тукан

Пеперуда

Небе

ЗА ГОЛЕМИ ДЕЦА: По-трудният е когато децата се стремят да получат цвят, поставяйки точки от различни основни цветове едни до други. Гледани от разстояние, точките чисти цветове трудно се отличават една от друга, при което се смесват оптически и се получават нови цветове. В изкуството този вид техника се нарича поанктализъм. Ако искате да го направите и вие така, вижте как се смесват цветовете, на картинката отдолу.

ИНТЕРЕСНО! Телевизорите и компютрите, използват милиони малки точки на основните червено, синьо и зелено, за да пресъздадат различни цветове. Това си е  вид поантилизъм.

Картини, подходящи за оцветяване с този вид техника:

Използвайте скролера на прозореца, за да видите всички документи. Когато кликнете върху дадена картинка, тя ще се увеличи и ще може да я разпечатате на принтер.

Вижте още:

кус-кус

отпечатъци

Д като дърво

Публикувана на 08/24/11 07:05 http://krokotak.com/2011/08/risuvane-s-gumitchka-na-moliv/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване