10/24/11 15:54
(http://www.gorichka.bg/)

Миксер 3″Get your hands dirty”: възможности за доброволчество

Миксер 3 започва след по-малко от 24 часа и ние бързаме да ви издадем малко информация, затова какви идеи за доброволческа работа ще ви предложим. Това е въведението, а на щандовете утре вечер може да научите повече и да зададете въпросите си. Очакваме ви!
__________________________________________________________________________________

sofia-tour-logoСдружениеФрий София Турорганизира безплатната пешеходна обиколка на София - Free Sofia Tour. Повече от 7600 души от над 95 държави са разгледали столицата с обиколката, която стартира два пъти на ден всеки ден. Основните цели на сдружението са да превърне България в популярна дестинация за туризъм, култура и образование, да създаде условия за между културен обмен, да преобрази София в един туристически град и да насърчи публичния и частния сектор да работят за постигането на тези цели. В момента “Фрий София Тур” организира и участва като партньор в редица инициативи - благотворителен тур за подкрепа на дом за деца, Европейската седмица на мобилността, Софийска архитектурна седмица и други. Организацията се нуждае от доброволци за поддържане и разширяване на своята дейност, като предлага на кандидатите възможността да участват в изключително динамични и интересни проекти, които ще допринесат неимоверно за тяхното лично и професионално развитие.

sofia free tour small__________________________________________________________________________________

ла лече лигаОснована през 1956 година от седем жени, които са научили за успешното кърмене, докато са кърмили собствените си бебета, Ла Лече Лига е организация, чиято единствена цел е да помага на кърмещите майки. Тя е за жени, които искат да знаят повече за това, как да кърмят и имат нужда от помощ за някои особени предизвикателства. Освен това те могат да се срещнат с други кърмещи майки и да споделят ценен опит.

Всеки може да стане член – активен член или подкрепящ такъв – и така да подпомогне Ла Лече Лига. Организацията се издържа изцяло от членски внос и дарения. Активни членове най-често са бъдещи и настоящи майки, които посещават срещите и участват в дейностите на организацията, а подкрепящи – баби, сестри и приятелки (не е нужно да кърмят или да имат бебе!) За по-напредналите в знанието си за кърменето, пък е възможността да се присъединят към Ла Лече Лига като лидери. __________________________________________________________________________________

reach outReach out e международна, доброволна организация от млади хора, която има за цел безусловното, радикално и дългосрочно подобряване  условията на живот на децата лишени от родителска грижа в България. За постигане на целта e създадена широка международна мрежа от съмишленици  -  изявени професионалисти от банковият и академичният сектор на Великобритания, САЩ, Германия,  Норвегия, както и връзки с организации като Friends of Bulgaria, Bulgarian City Club и BACT.

Reach Out подкрепя всички идеи, които обслужват  децата, лишени от семейство,  от любов, от детство,  oт образование.  Децата,  лишени от равни шансове, без вина лишени от  бъдеще. Организацията търси доброволци, които да вземат инициатива и да помогнат с различните аспекти от работата на Reach Out. Изоставените деца се нуждаят най-много от контакт с хора и внимание и това е едно от най-ценните дарения, което може да направите. __________________________________________________________________________________

БДЗПБългарското дружество за защита на птиците (БДЗП) е водещият авторитет в областта на опазването и информацията за птиците в България, както и за опазването на значимите за птиците места и местообитания. БДЗП е първата в най-ново време и най-голямата неправителствена организация (НПО) за опазване на биологичното разнообразие. Мисията на Дружеството е да работи за опазване на дивите птици, важните за тях места и местообитания, както и за биоразнообразието като цяло, като по този начин допринася за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората. Членството в БЗДП е доброволно, повечето от дейностите се извършват на доброволни начала, но с висок професионализъм. Помощта и работата на доброволци при полевите дейности на БДЗП са в основата на множеството успехи в природозащитата на Дружеството.

БДЗП

__________________________________________________________________________________

трансформатори

Трансформатори е сдружение, което се занимава с проблемите на градската среда, архитектурата и дизайна. Основна цел на сдружението е да налага конкурсното начало на различни нива. Приоритет е взаимодействието с държавни институции, неправителствени организации, но и партньорство по проекти с представителства на фирми и търговски организации. Сдружението се стреми да налага добри практики като реализира съвместни инициативи за подобряване на образователния процес със специализираните учебни заведения в областта на строителството и архитектурата.  Зад трансформатори се крият 16 млади архитекти и студенти, които вече 2 години, стъпка по стъпка, разкрасяват мястото, на което живеят. Не малка част от работата по проектите е подпомогната от доброволен труд - така че може и вие да се включите!

маса хора

__________________________________________________________________________________

Мулти-култи-китчън мулти-култи-китчън
Multi-kulti kitchen е културна платформа, която ви дава възможност да се докоснете до различни чуждестранни кухни, да опитате нетрадиционни вкусове и да създадете нови приятели. Дискусиите са част от гарнитурата :) Бъди мулти-cool-инарен! Следващото събитие от инициативата Мулти-култи китчън е на 30.10 (неделя) от 15 часа. Участници са подготвили много интересна презентация за Кюрдистан, страхотни вкусотии, традиционни танци, музика и носии. Утре вечер ще разберете как и с какво може да се включите.
________________________________________________________________________________
бъдеще сега
Народно читалище Бъдеще сега е организация с успешен многогодишен опит в неформалното образование. До момента организацията е изпълнявала 3 големи проекта финансирани от ESF по ОПРЧР, EEA Grant чрез ФРМС, както и CEE Trust. Проектите засягат областите на екологично неформално образование, гражданско образование, и мотивиране и активизиране на деца и младежи. В читалището членуват 63 души. Интересите на Бъдеще сега са задълбочени в разработване на специализирани програми, за неформално и извънкласно обучение и образование на деца и младежи в следните направления: личностно развитие, отношение към природата и гражданско образование с грижа за общността.Работата протича в съдействие с десетки експерти в областта на образованието, екологията и младежката активност. В дейностите и проектите са въвлечени стотици доброволци. По методиката за подготовка на инструктори за работа в програмите на Читалището и  обучителния курс “Играя и работя с деца” са обучени 72 инструктори от 2007 г. до днес.

читалище бъдеще сега
__________________________________________________________________________________

youth in action
Младежта в действие
Младежта в действие е наследникът на програма Младеж. Нейна главна цел е да се развие сътрудничеството между младежта в Европейския съюз (ЕС) чрез предоставяне на възможности на младите хора в 31 страни участнички в програмата да участват в групови обмени и доброволческа работа, както и чрез осигуряване на подкрепа за широк диапазон от дейности и сътрудничество в сферата на младежта. Една от целите на програмата е развитие и подпомагане на солидарност и толерантност сред младите хора, най-вече с цел засилване на социалната сплотеност в Европейския съюз.  Младежта в действие организира обмен на млади хора (13-25г) и работи върху развитието на Европейската доброволческа служба. Доброволческите дейности са на и извън територията на ЕС, а те включват  културни и спортни инициативи, гражданска защита, работа в помощ на околната среда и други програми за развитие.
__________________________________________________________________________________
animal rescue sofia
Animal Rescue София/Богров
Animal Rescue Sofia е млада българска организация, сформирана от доброволци с обща цел – да помогне за решаването на проблема с бездомните кучета и котки. Финансирането идва само от дарения. Организацията стопанисва най-големия приют в България – общинския приют в Горни Богров, където се грижат за 500 кучета и предоставят безплатни кастрации за кучета и котки. От Animal Resuce се стараят да задомят при добри стопани възможно най-много животни,търсейки им домове в България и в чужбина. Средно месечно над 30 бездомничета са задомени. В приюта организацията работи с доброволци за разходки и социализация на кучетата, хранене, къпане, чистене. Всеки, който иска да помага в приюта е добре дошъл.

animal rescue

Публикувана на 10/24/11 15:54 http://blog.gorichka.bg/?p=5234
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване