11/13/11 10:20
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Намери се един достоен човек. САМО ЕДИН


Социологът и преподавател в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" напуска учебното заведение заради наскорошното издигане на бившия футболист и селекционер на националния отбор Христо Стоичков до "доктор хонорис кауза" на този университет:

"От медиите научих, че Пловдивският университет е присъдил званието доктор хонорис кауза на г-н Христо Стоичков.

Няма да коментирам въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет. Това звание е присъждано на българския футболист Христо Бонев, италианската футболна звезда Карло Анчелоти, както и на германския футболен деятел Енгелберг Неле.

Случаят с г-н Стоичков, обаче, е връх на тази срамна традиция, предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек.

Личното ми мнение е, че това унижава не само Вас и членовете на Академичния съвет на университета, които сте пряко отговорни за това решение, но и всички преподаватели и студенти на Пловдивския университет, които нямат нищо общо с него.

Тъй като не искам да споделям подобно унижение, настоявам незабавно да прекратя трудовия си договор с Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Ще дам, според силите си, гласност на това писмо и изразената в него позиция, тъй като смятам, че колениченето на академичните среди пред силните на деня е публичен проблем."

"Преди години един спортен журналист - Янакиев - написа статия за простащината на Стоичков и сравняваше популярността му с тази на Гошо Тарабата. Резултатът беше ответна статия и сформиране на неформална общност стоичковеди-"патриоти"; - уонаби поетът Елин Рахнев, кръстил сина си на името на ХристоС - сравнението е негово - Стоичков, Иван Гарелов и Бойко Василев от панорамите на ДС, Андрей Райчев и прочие отрепки, които кътат близко до сърцето си ценностите проповядвани от Вечномодерния Ляв - арогантност, дива омраза към невъзхваляващите го, презрение към феърплея във всичките му форми."
Публикувана на 11/13/11 10:20 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2011/11/blog-post_13.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване