11/17/11 15:00
(http://www.gorichka.bg/)

Александър Варов: „Да знаеш имената на 200 столици отдавна не е критерии за интелигентност.”

varovАлександър се занимавам с бизнес развитие на дигитални медии. Той има прилично влияние и следа върху развитието на пазара на Интернет медии и реклама в България. Казва, че почти е завършил математическа гимназия в Стара Загора и социология в Софийски Университет. В момента е оперативен директор в Investor.bg, Директор стратегическо развитие в Mail.bg и собственик на консултантска агенция Posteffects. __________________________________________________________________________________

Първото, което бих променил в България, ако имах неограничени възможности е
Има много неща в България, които харесвам. Не съм сигурен, че ще ги запазя, ако просто изтрия това, което не приемам. Промяната е процес, преживяване, опит. Получаваме възможност да разберем страната си, да осъзнаем избора, който правим и да видим последствията от действията си.

В себе си бих променил
Мери Попинс казва “Внимавай, какво си пожелаваш, защото ще се сбъдне”. Много от нещата които променям днес, са реализираните ми мечти от вчера. Преди не осъзнавах напълно желанията си и тяхната сила. Сега се опитвам да разбирам своите действия и да управлявам избора си. “Трагедията на Човекa е, че е обречен на избор.” – това е горе-долу цитат на някой от големите екзистенциалисти. Съгласен съм, но предлагам да не е трагедия.

Едно нещо, което не трябва да се променя е
Всичко се променя. Ако държиш на нещо, значи променяш средата и условията, така че то да оцелее и да стане по-силно.

На Форум Промяна ще говоря за
Да знаеш имената на 200 столици отдавна не е критерии за интелигентност или обща култура. Светът на дигиталните технологии развива нови умения и ценности. Много лесно можем да видим тази промяна в опита на младите хора, например в Net Generation. Обществото има своите институции да се съпротивлява на промяната, да я отхвърля и осъжда. Искам да обърна осъдителните клишетата, в които вестник-интелектуалците описват промяната и да покажа колко ценни са новите умения.
________________________________________________________________________

Форум Промяна е на 26 ноември, събота в Модерен театър, София.  Запазате вашето място ТУК

Публикувана на 11/17/11 15:00 http://blog.gorichka.bg/?p=5826
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване