12/24/11 14:53
(http://krokotak.com/)

Победителят в Коледния конкурс на КРОКОТАК е….

…. Оксана Данаилова от Благоевград, майка на три деца. Тя ни изненада с  идеята си – Ледена фантазия. Почти единодушно, Оксана спечели с оригиналната си, проста и красива зимна идея. Това е част от нейното писмо, как точно се прави:

Все още няма сняг при нас, но затова пък температурите навън са зимни. С тази декорация може да украсите пред вратата и на балкона, докато навън е достатъчно студено. С децата направихме ледени кубчета за коледния венец. Те се правят много лесно – във формичка за лед се изсипват шарени мъниста, може да се накъса на ситно блестящо фолио, може във водата да се разбъркат различни цветове от акварелни бои и след 2 часа във фризера ще имате невероятно красиви ледени кубчета. За да могат да се окачат на коледния венец,  преди да се замразят, във всяко кубче се потапя конец или парче прежда.

Тъй като ледената фантазия ни се развихри, направихме и ледени снежинки за балкона. За целта могат да се замразят малки бабини каренца и изрязани от картон снежинки. Просто ги слагате покрити с малко вода за през нощта в капаци от тенджери или дълбоки чинии. Отново се слага в единия им край конец или прежда. На сутринта внимателно обливате с вода чиниите, за да отлепите ледените творения и ги закачате на простора на балкона или някъде, където ви хареса.

Пожелаваме Весела Коледа и Честита Нова 2012 Година на всички!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване