01/13/12 00:34
(http://www.azcheta.com/)

Отново дари книга! Ти днес, всички заедно - в неделя!

Преди повече от 2 години започнахме инициативата “Дари книга” с идеята да съберем интересни и любими детски книги, книги, с които сме откривали света, себе си и любовта към четенето, и да ги подарим на деца в нужда. На такива деца, които нямат възможността да притежават много книги, да избират дълго и търпеливо в книжарницата или да очакват интригуващи книжни подаръци от родители и приятели.

Преди повече от 2 години, някъде през зимата, посетихме един дом за деца без родители в Дупница и подарихме събраните книги, внимание и приказки. Опитахме се да им дадем шанс за досег до светът на Пипи, на Ян Бибиян, Островът на съкровищата, Тайната градина и още прекрасни приключения, по нашия начин - лично и с внимание. Защото знаем, че тези малки стъпки са от значение - за деца, за тяхното бъдеще и светът, в който искат да живеят.

Тогава успяхме да активизираме значителен брой хора, които се включиха в инициативата и дариха свои книги, подариха стари издания или съвсем нови, купени преди минути. Тези хора навярно оставиха в картонените кашони с книги още редица спомени от безсънни нощи с пътувания по интригуващи сюжети и вълнуващи истории по страниците на своите детски книги. Тези хора, обаче оставиха и много надежда и вяра, че нещата може да са и по-добри... за тези деца, за нас като общество, за реалността, в която живеем.

След повече от 2 години, след редица други кампании, ние отново събираме книги за същите тези деца от дома за деца, лишени от родителска грижа, “Олга Стоянова” в Дупница.

Тази неделя ще посетим тези деца и ще се постараем да им дадем частица от онази любов към книгите, която ни кара да правим този сайт вече повече от 5 години. Защото четенето се нуждае от личен пример и те заслужват да изживеят своето детство с всички негови приказни герои.

Надяваме се тази година отново да се включите и подарите свои детски книги, които сте прочели отдавна, за които нямате място в своята библиотека или смятате, че може да са полезни и нужни на тези деца.

Книгите може да оставяте през целия ден днес в читалнята-книжарница на изд. „ЛИК“ на бул. „Цариградско шосе“, бл.39, вх.В (откъм ул. „Светослав Тертер“), ет.2, ап.3.

Ако имате желание да оставите повече книги или нямате възможност да отидете до книжарницата днес може да се свържете директно с мен или Алекс на посочените контакти в сайта, или да ни пишете на стената във Facebook, за да се разберем как може да оставите своето дарение.

Вижте и видеото от предишното ни посещение при децата от "Олга Стоянова":

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване