01/14/12 12:04
(http://ivo.bg/)

Първанов и Борисов се сритаха по моралните слабини

Гафът с „пържолките за кучето” , който е прекален дори и за такъв ненадминат производител на нелепости , като Бойко Борисов, повлече вече крак там, където мнозина се препъват във въпроса: какви са истинските отношения между Първанов и Борисов?

Много пъти съм твърдял, че двамата тайно си разпределят порциите в държавата и за целта също така тайно и неофициално се срещат. Което обаче не означава, че между тях цари съгласие: дебнат се като истински донове от роман на Марио Пузо. И ето че Първанов намери сгоден случай да спъне Борисов в момент, когато той е на колене и се опитва да се изправи.

Борисов може да пирува и да заговорничи тайно с Първанов, но не се поколеба да го избере като гръмоотвод в гръмовния случай насред собствения си гаф с оскверняване паметта на убитото момиче. За целта сравни своята неадекватност с тази Първанов, която наистина е факт- измъдри да каже, че пържолките за кучето са като ордена за вицепрезидента Ангел Марин. Само че защо чак сега, когато още на ниво намерение можеше да го направи. Припомням

Президентско морално харакири с мечове
By Иво Инджев ⋅ декември 20, 2011 ⋅
На прощаване раздавачът на ордени Първанов е сколасал да уреди с един и своята институционално дясна ръка, номинираният от левицата за поста му вицепрезидент Ангел Марин. За предстоящото събитие беше съобщено като намерение, но някак премина без фанфари. Едва днес от публикация в Държавен вестник става ясно, че деянието е консумирано.
УКАЗ № 252
На основание чл. 98, т. 8 от Конституцията на Република България
ПОСТАНОВЯВАМ:
Награждавам о.р. генерал-майор Ангел Иванов Марин – вицепрезидент на Република България, с орден „Стара планина“ първа степен с мечове за изключително големите му заслуги към Република България.
Издаден в София на 9 декември 2011 г.
Президент на републиката: Георги Първанов
Министър-председател: Бойко Борисов
Подпечатан с държавния печат.
Министър на правосъдието: Диана Ковачева“
Закичването на о.р. Марин, уволнен от предишния президент Стоянов за неподчинение, е обосновано с това, че „ като офицер Марин е имал значителен принос за изграждането и
развитието на Сухопътните войски в Българската армия, а като вицепрезидент – и за работата с българите, живеещи извън пределите на страната. Той е един от инициаторите и активен участник в определянето и прилагането на новите приоритети в политиката на държавата и обществото за приобщаване на сънародниците ни зад граница, е един от мотивите за награждаването.”
Разжалваният за публична антинатовска агитация генерал Марин не само беше награден с вицепрезидентски пост след това в тандема си с Първанов, който се перчи със заслуги за присъединяването на България към пакта, но и получава от него орден. С мечове!
Морално харакири с мечове! От това по-символично умиране на последното съмнение за същността на президентското лицемерие, не може да се измисли.”

Дали с този ход Борисов демонстрира изчерпване на въображението си при подхвърляне на кокали, отклоняващи вниманието на кучетата ( т.е. на нас, които описа като такива при друг гаф) или просто отново показва, че първо говори, а после мисли?

Все едно. Напълно логично Първанов му върна „жеста” като му припомни, че до указа за награждаването на Марин се е стигнало след подпис на самия Борисов. Тази солидарна вина се отнася и до още много други укази, но едва сега, когато им припари под краката и Първанов вече е пътник в политическия смисъл, Борисов и компания заговориха за девалвацията на въпросните държавни награди. Ако не друго, хората най-после чуха онова, на което от години се опитвам да обърна внимание: двамцата си действат солидарно отдавна, включително при раздаване на ордени на техни хора, но пред публиката имитират „противоборство”.

Но е дошло време разделно. Всеки вече ще се спасява поединично. А ние, които сме призовани да затегнем коланите,трябва да го правим наистина,за да не изпаднем от креслата при турболенцията, очертаваща се при сътресенията по пътя на българския самолет, осеян с въздушни морални ями, в които двамата състезатели се надпреварват да пропадат:единият с претенцията да накланя ляво на борд, а другият уж да дърпа обратно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване