01/15/12 13:51
(http://ivo.bg/)

Състоя се чаеното парти срещу отчаяната партийна защита на лъжата в България

Младият компютърен инженер Кубер Сапарев, член на Инициативния комитет за демонтиране паметника на Съветската армия в София, бе „уличен” с полицейски констативен протокол, че бил повредил „културно-историческа ценност с българския трибагреник”, който той загатна с боя върху барелефа с болшевишкия флаг, носещ надписа „Вся власт советам”. Полицията се опита да отведе Кубер в Първо районно управление на МВР, но протестиращите привърженици на инициативата за демонтирането застанаха пред полицейския автомобил и не се разотидоха докато нашият съмишленик не беше пуснат.

Полицията този път не допусна да се повтори опитът станалият вече традиционен януарски митинг пред паметника да бъде опорочаван от противниците на инициативата. Може би това е поуката от нашите допълнителни протести на 1 февруари пред общината, когато проверихме дали и ние можем да демонстрираме без разрешение. Полицаите тогава се опитаха да ни прогонят,но им припомнихме, че не попречиха на освиркванията, скандиранията и на откровено хулиганските прояви на агресия спрямо нас от страна на младежи от БСП и „Че Гевара” на митинга ни от 9 януари 2011 г. Имало е полза от нашия протест!

За първи път, освен от телевизионния Канал 3, пряко от събитието се включи БНТ. Ще бъде интересно да се види, дали многобройните фоторепортери, присъствали на митинга, ще пласират някоя снимка във вестниците…

Пред дошлите в студа граждани, включително от сирийската опозиция срещу режима на Асад в Дамаск, моя милост прочете следното отворено писмо:

ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ ВЛАСТТА НАД ЕДНО ЗАТВОРЕНО ЗА ИСТИНАТА ОБЩЕСТВО

Господин Борисов, в центъра на столицата, която управлява Вашата партия, продължава да стърчи най-големият на Балканите, ако не и в Европа, символ на една доказана лъжа, пред която от нас се иска да се прекланяме. Той се извисява над най-големия ни университет и над Парламента, в който имате мнозинство и решаващ глас.

Вие оглавявате еднопартийно правителство с практически неограничени възможности за въздействие върху всяко важно управленско решение от национално значение. Ваша е вече и президентската институция чрез избора на държавен глава, посочен лично от Вас.

Цялата власт е Ваша, господин Борисов. Но и над Вас се извисява претенцията от болшевишкия лозунг „вся власть советам”. Докога ще търпите, премахнете това безобразие- ако не заради нас, свободолюбивите граждани за европейско развитие, които поставяме най-високо истината и България, то заради посегателството към Вашата неоспорима водеща роля във всичко в държавата ни!

Граждани за европейско развитие на България,
София, 15 януари 2012 г.

На чаеното парти, разбира се, пихме чай ( включително и правен от мен, въпреки –незнайно защо-твърденията на един сайт, че не било така?!), макар и не от самовара, който донесох като символ на руската традиция и като жест към самите руски жертви на болшевизма, изобразен от монументалната пропаганда на източната част от паметника. А го нарекохме така по аналогия с набралото напоследък скорост в САЩ гражданско движение Чаено партия, което припомня корените на американската независимост, започнала с бунта срещу опита на метрополията им по онова време да наложи данък върху чая.

Сега остава да видим три неща:

Пак ли ще се правят, че нищо не е станало?

Ще посмеят ли да тормозят Кубер заради смелата му постъпка да маркира българското знаме върху болшевишкото?

Ще дойдат ли следочистачите на руската пета колона да чистят пак „осквернения” им тотем или ще настояват за „най-строго наказание на вандалите”, за каквито у нас се имат българите, които си позволяват да обичат България повече от Русия?

Българското чаено парти беше кратко и може би най-успешното от всички подобни наши изяви. Попарихме с горещ чай надеждите, че ще се откажем лесно. Отчаяните защитници на лъжата за съветската свобода в България да му мислят- включително онези, които имат властта да премахнат унизителния символ от центъра на българската столица.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване