03/25/11 19:22

Протест срещу високите цени на горивата в България на 27 Март 2011

Днес, 25 Март група координатори на протеста за град Варна дадохме изявление за медиите пред сградата на Община Варна.

 
Благодарим че се отзовахте и че ни отразихте, макар и малко да спестихте информация. Затова пиша и тези редове, като пояснителна нота за протеста.


- Протестът не е политически, няма партийни или други организационни краски. Протеста е граждански, подкрепен от млади и образовани Българи, които не са съгласни със статуквото! Протестът е коректив към настоящето правителство, което трябва да защити Националния интерес!

 
- Организацията на протеста дава кредит на доверие на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков! Гордеем се, че имаме Министър експерт с изразена гражданска позиция.

- Показахме извадка на актуални цени на горивата на дребно от Лукойл в Русия.

http://www.benzin-price.ru/
 

Тъй като Лукойл е основен вносител на гориво ( с по-ниско качество и цена) от Русия, ние не приемаме твърдения че няма монопол в България. Цените на горивата в този вид, повличат цялата икономика.
 
- Зададен от мен въпрос: Г-н Валентин Златев, като Български гражданин чии интереси защитава? На България или на Руска фирма в България?

- Зададен от мен въпрос: Г-н Президент, на база сравнени цени на Лукойл в Русия и Бъгария, това ли е т.нар. "Голям шлем", който договорихте?


В заключение, благодарим за подкрепата и ви очакваме на 27 Март.


Варна
25 Март 2011

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване