01/22/12 16:14
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Отново брутално беззаконие на мутромилиционерската власт. Медиите позорно мълчат.

Ден и половина медиите позорно мълчаха за поредното брутално беззаконие на мутромилиционерската власт. Случаят се не бе потулен благодарение на Афера.бг, която следеше подробно развитието му, и заради Сашо Диков в "Канал 3", който пусна обширен репортаж. Медиапул, Дневник.бг и Дневник.бг също все пак се осмелиха, макар след часове и с по една срамежлива дописка.

"Интелектуалците", социолЪзите и политолЪзите, които иначе са на всяко гърне мерудия, мълчаха и още мълчат. Но когато има информация (заслуга на Афера и Сашо Диков), хората бързо разбират всичко, без да се нуждаят от лъжовните им обяснения, оправдания и псевдоанализи. Читателите на Дневник.бг точно и пълно зададоха истинските въпроси, на които трябва да отговаря МВР; посочиха гафовете и направиха изводите и оценките. Ето форума към 17 часа:



Преглед на профил

Dehumanizer

Рейтинг: 5853 Неутрално

За десет вероятно те застрелват веднага.
«Акъл море, глава кофпомпа.»

Оценка
-7 +184


Преглед на профил

xymax

Рейтинг: 274 Гневно

"Пет кутии цигари без бандерол са открити в дома на семейство Петър и Малина Начеви в с. Мировяне"

Престъпници!

Оценка
-4 +133


Преглед на профил

Десен

Рейтинг: 4453 Неутрално


Смешници!
Хората са направили групата във ФБ - Цветанов - подай си оставката!
http://www.facebook.com/groups/258713337501213
И сега - полицейски репресии.
Плоски като милиционери.
А защо не седнат да арестуват търговците на цигари без бандерол по всяко пазарище в София?


Оценка
-8 +140


Преглед на профил

Десен

Рейтинг: 4453 Неутрално
До коментар [#1] от "Dehumanizer":

Първо ти оправят тока обаче. Едва после те самоубиват със собствения ти пистолет който никога не си закупувал и за който никога не си искал разрешително.

Оценка
-9 +113


Преглед на профил

bbtzvtzv

Рейтинг: 142 Неутрално
Интересно, аз аз пусна анонимен сигнал срещу - да кажем - ЦЦ за избягване на данъчно облагане (не се е регистрирал по ДДС) , дали ще отидат да му разбият шестте хапартамента ?

Оценка
-3 +122




Оценка
-3 +23


Преглед на профил

дон пенчо

Рейтинг: 136 Неутрално
чета и не вярвам на ушите си...

Оценка
-4 +91


Преглед на профил

sofioter

Рейтинг: 767 Неутрално


Цвъ отново пречупи гръбнака на организираната престъпност, която а пропо вече всъщност не съществува по думите на горепосочения.

А тия кутии опаковани или разопаковани са били?

Оценка
-3 +99


Преглед на профил

Гражданин

Рейтинг: 325 Неутрално
Ей ченгетата от Второ РПУ, ако отидете на пазарите, в който и да е квартал в София, ще откриете във всеки циганин, който продава цигари там поне по 10-20 кутии без бандерол. По - голям ефект ще има от работата ви!

Оценка
-4 +108


Преглед на профил

kuty

Рейтинг: 1259 Неутрално
Малийййй... каква полицейщина! На женския пазар циганорите не ги закачат, а сега пет кутии намерили? Толкова им е акълят, на милиционерчетата!

Оценка
-4 +99


Преглед на профил

Славена

Рейтинг: 2205 Разстроено
Егати опасните хора! Направо Цвък. Цвък. да ги изправи още утре пред специализирания съд!
P.S. Апропо, ако обиколят пушачите сред депутатите и полицаите, колко кутии цигари без бандерол мислите, че ще открият в тях?!


Оценка
-4 +96


Преглед на профил

zg

Рейтинг: 2433 Неутрално
До коментар [#1] от "Dehumanizer":

По-тънка е работата. Разправата е безмилостна с "неправилната" контрабанда. Правилната всички я знаем и я виждаме ежедневно. В този смисъл контрабандата е "овладяна". Ако трябва освен бой и разстреляни ще има.

Оценка
-4 +67


Преглед на профил

sofia_21

Рейтинг: 546 Неутрално
Елементарен театър. Тя е направила група във Фейсбук може би срещу заплащане. Не вярвам девойката от Мировяне да е чак толкова обсебена от политиката, че просто ей-така да прави група. После някой подава сигнал срещу родителите. Идва полиция и хайдеее големия шум. Първи на линията е Сашо Диков. Големият борец за справедливост. Който иначе най-безсрамно урежда дъщеря си наляво и надясно. И от който никога няма да научите как собственикът на Канал 3 направи първия си милион.
Впрочем цъфна и вечния адвокат Марковски. Вчера бащата каза, че веднага след инцидента се е свързал с Марковски. Колко от вас имат телефона на адвоката ?!


Оценка
-114 +32


Преглед на профил

moreto

Рейтинг: 1184 Неутрално

Добре, че семейството не са се "самоубили" при обиска!
Оценка
-7 +92


Преглед на профил

5ar

Рейтинг: 311 Неутрално
Заподозрян за убийство влиза в апартамента си пуска си тока и т.н. и евентуално се самоубива.!?
За 5 кутии цигари без бандерил се слагат белезници на поне 4 човека и се разбиват врати ?!
Май нашата полиция нещо а ? Я Веско да им попее още малко..


Оценка
-5 +88


Преглед на профил

DoPe

Рейтинг: 1230 Неутрално

Доскоро цигари без бандерол се продаваха в барчето на Парламента. Депутатите много ги пушеха. Един дори заяви, че ще плаща глоби, но няма да спре да пуши на забранени места.
Оценка
-5 +86


Преглед на профил

NewRe

Рейтинг: 706 Неутрално

Само 5 кутии ли са успели да им подхвърлят.
Те така могат да влязат в дома на всеки и да си правят каквото си искат - НЕЩАСТНИЦИ


Оценка
-6 +82


Преглед на профил

Comandante Marques

Рейтинг: 2758 Любопитно
това е кретения в чист вид - дори и пет стека да са, едва ли това би оправдало дори разходите по цялата акция, в която са участвали около 20 заптиета. За насилието при задържането няма какво да говорим - то е белег за това доколко увредени са ментално милиционерите - събрали се на глутница и били възрастен мъж и жена...


Оценка
-5 +77


Преглед на профил

NewRe

Рейтинг: 706 Неутрално
До коментар [#13] от "sofia_21":

Ти си абсолютен болен мозък. Бегай да гледаш курволезич

Оценка
-16 +55


Преглед на профил

442

Рейтинг: 2816 Неутрално
А бе много са курназ нашите милиционери. На умряло куче самурайски меч вадят. Също много добре се справят, ако някъде има нещо за хапване, на аванта разбира се, и на пийване не отказват, обаче най-добри са, като се притаят в засада зад някой безумно поставен знак, тогава цена нямат. За друго не ги търси, защото или не са на работа, или имат много задачи.


Оценка
-4 +59


Преглед на профил

Comandante Marques

Рейтинг: 2758 Гневно
на тъпия милиционер-физкултурник Цвъки ще кажа нещо, което се учи в 3-ти курс в ЮФ - размера на принудата и санкцията спрямо закононарушителите трябва да съответства на предполагаемото нарушение. Дори и да са имали склад за нелегални цигари, няма причина да бъдат бити при задържането. Това отново повтаря случая с Чората - вързан с белезници човек беше бит до смърт за забавление на оскотелите заптиета



Оценка
-4 +67


Преглед на профил

LZ161

Рейтинг: 2104 Любопитно
очаквам ефективни присъди над цялото семейство, а дъщерята най-вероятно ще бъде вкарана в психиатрия за безнравствено поведение - разхождала се е по прашки пред ченгетата


Оценка
-6 +62


Преглед на профил

outside

Рейтинг: 926 Разстроено
Когато преди две години комунистите-милиционери премахнаха една дума "на склад" от чл.234 от НК стана ясно, че милиционерския произвол ще се увеличи.
Това е сега
Чл. 234. (Отм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г., нов - ДВ, бр. 107 от 1996 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който продава или държи акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, в немаловажни случаи, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 7.

А преди имаше думата "на склад". Сега срещу всеки може да се пусне анонимен донос, че има кутия цигари без бандерол и да му закачат СРС (защото престъплението е тежко) или да му пратят баретите. Това за 1 (една) кутия цигари по сигнал (може и анонимен)

Като гледам Цвъчко и големият брой СРС-та сигурно са закачили всеки инакомислещ по този член.
Ей затова дядо ми казваше - няма бивши комунисти. Аз добавям - няма бивши мутри, няма бивши милиционери.



Оценка
-4 +50


Преглед на профил

sofia_21

Рейтинг: 546 Неутрално
Модераторе - моля да изтриете постинг номер 19. Не е нужно да посочвам причината. Всички я виждат. Все пак тук не е Женския пазар.

Оценка
-49 +10


Преглед на профил

Comandante Marques

Рейтинг: 2758 Весело
До коментар [#14] от "moreto":

недей че, може и повторен обиск да последва 


Оценка
-4 +25


Преглед на профил

нервна

Рейтинг: 1382 Любопитно
Пет кутии?! Я да дойдат на пазаря в Плевен и да бръкнат в пазвите на циганките - не по 5 кутии - по 5 стека ще намерят. Ще тарашат ли маалата?!
Прост-по-прост-най-прост-Цвк-Цвък

Оценка
-5 +57


Преглед на профил

Вени Марковски

Рейтинг: 1094 Гневно
Тяхната милиция ни гази, с други думи. Защото, съгласете се, не може да опази всички, ако не гони някои. Но аз бих попитал онова недоразумение, дето е министър, при това в Парламента, ако бях депутат следните въпроси (а вие, форумци, може да ги допълните - току-виж някой депутат ги прочете и наистина попита недоразумението): Колко пари е изхарчила милицията в течение на 45 дни, в които е "работила" по сигнала? Кой е подал този "сигнал"? Кой ще заплати нанесените морални и материални щети? Кой ще понесе отговорност за идиотията си? Защо началникът споменава за намерените цигари без бандерол в магазина - ако това е било престъпление, защо собственикът не е с повдигнато обвинение? Ако няма достатъчно данни за извършено престъпление, защо тогава г-н Кръстев разгласява тези данни - т.е. те не са следствена тайна, т.е. са нищо? И още нещо бих попитал: КОЛКО са тези МНОГО сигнали, които не се потвърждават и при колко от тях се стига до използване на БОП-аджии, чупене на мебели, нахлуване в жилище и т.н.?
Оценка
-4 +59


Преглед на профил

Comandante Marques

Рейтинг: 2758 Неутрално
До коментар [#13] от "sofia_21":

много ти е лесно да подбираш фактите както ти е кеф на тебе - да не си бил в групата за оглед?


Оценка
-4 +31


Преглед на профил

Делян Делчев

Рейтинг: 2209 Неутрално
Всъщност те не отричат нищо от оплакването на семейството, а само го потвърждават, оправдавайки се. Служители на МВР не съм убеден че имат права да правят такова претърсване без доброволно съгласие и без присъствие на прокурор. Според Правилника за приложение на Закона за МВР, такова право има ГДБОП, така че е възможно това конкретно оправдание дори да е невярно, а ако е вярно, то да има нарушение. По важният въпрос е да излезе прокурора и съдията, които са дали разрешение за съответното претърсване и да обяснят защо са го направили. Ако това не стане, не виждам как ще може МВР да оправдае очевидната издънка, която им се нареди поредна за последните седмици.

Оценка
-1 +52


Преглед на профил

NPaine

Рейтинг: 3998 Гневно
Пет кутии цигари !?

Да ги бяха застреляли на място гадините мръсни!

Национални предатели, само Белене за такива!

Да живее Милиционерска Република България начело с другаря Живк... Борисов!

Вечна слава на Народната Милиция!



Оценка
-2 +68


Преглед на профил

DrAvalanche

Рейтинг: 2730 Неутрално
Явно цялата престъпност е преборена и полицията разчиства последните следи от черноборсаджийство. Няма вече наркотици, отвличания, убийства, кражби от домовете и наличието на 5 кутии цигари без бандерол е организирана престъпност. Добре дошли в страната на развития милиционеро-герберизъм.

Оценка
-2 +52


Преглед на профил

Славена

Рейтинг: 2205 Неутрално
Стойността на тези пет кутии е толкова пренебрежително ниска, че въобще не може да се говори за съставомерност на деянието. Така, че дори да се намери достатъчно страхлив прокурор, който под натиска на милиционерите да им повдигне обвинение и да го внесе в съда, тези хора ще бъдат оправдани. Остава обаче въпросът за похарчените пари на данъкоплатците при тази "велика полицейска операция". Месец и половина двадесет ченгета са били впрегнати да работят по този уникално "заплетен" случай... В същото време бензинът и консумативите в полицейските управления никога не достигат!


Оценка
-3 +48


Преглед на профил

Мерилин

Рейтинг: 2326 Неутрално
срещу Начев през 2010 година е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище".

Да но тогава не я е имало страницата във фейсбук, за да се оправдават с нея.

Оценка
-38 +13


Преглед на профил

deepdp

Рейтинг: 2719 Неутрално
До коментар [#13] от "sofia_21":

++++++++++++
Както казва С. Диков : 1:1

Оценка
-28 +7


Преглед на профил

edo_52

Рейтинг: 36 Неутрално
Петър и Малина обясниха, че са задържани в събота в квартал "Илиянци" от "30 въоръжени служители на ГДБОП".

Очевидно престъпността в България е намаляла до степен 30 въоръжени служители на ГДБОП??? да припкат за 5 кутии цигари без бандерол. Или може би служителите са твърде много, та чудят къде да ги пратят?!
Министър Дянков, ето ти резерв за бюджета и пенсионната система!


Оценка
-2 +48


Преглед на профил

Comandante Marques

Рейтинг: 2758 Любопитно
между другото сега се сещам - при обиска е трябвало да присъстват граждани в качеството им на поемни лица. Може да се провери имало ли е поемни лица, кои са били те (защото заптиетата понякога си водят и поемните лица - други заптиета, които случайно били там), и какво биха разказали и те по случая.



Оценка
-2 +40


Преглед на профил

Делян Делчев

Рейтинг: 2209 Неутрално
До коментар [#17] от "NewRe":

Е, толкова са носили в себе си Били са сигурни, че ще намерят нещо, ама нищо. Да бяха излезли отпред блока сигурно някой манго е щял да продаде на полицаите още малко без бандеролни кутии, за да стане обвинението по тържествено.



Оценка
-2 +37


Публикувана на 01/22/12 16:14 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2012/01/blog-post_22.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване