01/23/12 09:14
(http://www.azcheta.com/)

БНТ излъчва шведските екранизации по "Милениум"

В три поредни седмици БНТ1 ще примамва всички почитатели на Стиг Ларшон с филмовите адаптации по отделните части на неговия "Милениум". Националната телевизия е закупила правата за излъчване на шведските киноварианти на книгите от поредица №1 на последните няколко години, а маратонът започва още на 27 януари.

Стартът ще бъде даден с първа част на "Момичето с татуирания дракон", адаптация по "Мъжете, които мразеха жените", в петък вечер от 22.00 и продължи с втората част в събота от 21.45. Криминалната драма на Нилс Арден Оплев от 2009-та година е копродукция между Швеция, Дания, Германия и Норвегия. В лентата ще видим и българския актьор Георги Стайков, влязъл в ролята на Александър Залаченко. Филмите по другите две книги от трилогията ще бъдат излъчени в следващите две седмици.

"Мъжете, които мразеха жените" има и холивудска екранизация, която вече няколко седмици се върти и в родните кина, но с не особено голям успех. Въпреки участието на Дейниъл Крейг в главната роля, по данни на сайта Operation Kino лентата се движи едва на 5-6 място в родния бокс офис с под 20 хиляди зрители за първите два уикенда.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване