02/02/12 14:02
(http://eneya.wordpress.com/)

ACTA – ще приемаме/няма да приемаме

Изобщо, много объркано стана.
Ще приемаме, ама няма да приемаме, ама ще я примем само частично, ама нас няма да ни засегне, абе…

Притеснително е колко хаотични са всички официални и публични коментари от хората, които се предполага, че знаят какво правят, знаят какво е ACTA, знаят за чий я подписваме, защо я приемаме и как ще ни се отрази.

Най-новото е, че ще подкрепим споразумението само частично.
Т.е. ще сме само малко бременни.

Българският парламент, казва Борисов, няма да подкрепи текстове, които одобряват интернет следенето.
Следва истеричен смях в залата, защото все още е пресен спомена за протеста преди няколко години, заради опитите за одобряване на пълно и посевместно подслушване. Иронията е невероятна.

И преди да се ратифицирал документа, споразумението няма да влезе в сила. Това е така и по принцип, не е точно някаква специална отстъпка, която e направena заради нас.

Скоростта, с която тези хора се въртят като фурнаджийски лопати е невероятна.
1.  Първо ни обясняват как ACTA ИЗОБЩО не е проблематична и няма да следи, преследва и тормози отделния интернет потребител и с нея проблем имат телекомуникационните компании.
2. После изведнъж се оказа, че и да подпишем и да ратифицираме, нас всъщност няма да ни засяга, защото ние всъщност изобщо нямаме закони по тези теми. (????)
3. После се оказа, че всъщност точно тези точки, които са най-проблемни, по отношение на интернет доставчици, искане и предаване на лична информация и прочие, ние като цяло сме били против още от началото и така или иначе сме щели да приемем нещата с уговорки.

Това, ако приемем, че изобщо е вярно, обаче не са ни го казали в началото и никой не се е сетил да ни го каже досега, защото ???? Явор Колев в онова иконично интервю не го спомена изобщо защото???
Да и самата тема за споразумението никой не е споменавал в публичната сфера преди да избухне скандала защото ??????

Историята взе да прилича на някакъв спанунен сериал, защото досегът с реалността е само повърхносте и някакви хатични неща се случват, разни хора влизат, излизат, изявяват се на сцената, всеки си казва репликите и нищо не се разбира.

Не ме разбирайте погрешно, много искам да има адекватна дискусия по темата и политиците и публичните личности да заемат позиция и да заговорят по темата…. само че може ли да имат идея за какво говорят поне?


Filed under: Медийна безотговорност, абсурдно, бръмчащи мисли, култура уж, политическaта отговорност Tagged: България, абсурдистан, анализ на acta, бойко борисов, дискусия за ACTA, интернет, интернет провайдъри, какво е acta, критики към ACTA, подслушване, политика, права, ратифициране, споразумение
Публикувана на 02/02/12 14:02 http://eneya.wordpress.com/2012/02/02/acta-to-be-or-not-to-be/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване