02/04/12 21:42
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Заплахата ACTA for Dummies (видео)

Напоследък много ми бе се смъкнал в очите Емил Кошлуков поради флиртовете си с гербавите, но последното му предаване изтри всичките му грехове. Във "Факторът Кошлуков" обясни брилянтно, на моменти дори нагледно, и напълно разбираемо за всеки човек със средно образование какво е ACTA и защо трябва да се борим против нея.

А това - да се обясни опасността на ACTA не е лек проблем. Аз самата съм наясно, защото от години се ровя в темата за интелектуалната собственост, в частност авторските права в дигиталната сфера, но непрекъснато се сблъсквам с трудността как стотиците страници, които съм изчела по въпроса, да ги резюмирам на човек, който знае за пиратството само от медиите. А Кошлуков го е направил фантастично!

Затова свалих видеото на тази част от предаването му, конвертирах го качих в Youtube, откъдето го ембедвам. Сигурна съм, че г-н Кошлуков няма да ми се разсърди, че го пиратствам ;-) Даже смятам, че ще е доволен, като изгледате видеото, ще разберете защо.

[видео]
[край на видеото]


И понеже смятам, че ще е полезно това видео да се разпространява колкото се може повече преди протеста на 11 февруари, и изобщо преди ратификацията в парламента, ето възможности да го разпространявате:

- видеото в Youtube --> http://www.youtube.com/watch?v=8kNK1L_B5Ww&feature=youtu.be

- код за вграждане на видеото в блог или сайт:

код за вграждане

- линк за сваляне на видеото от файлообменник --> http://ifolder.ru/28512524



Какво друго можеш да направиш:

- Подпиши петицията до Европарламента срещу ACTA --> http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/

- Присъедини се към групата  Ние казваме "НЕ" на ACTA! / Bulgaria says "NO" to ACTA! във Фейсбук

- Ела на пилоните до НДК, в 11:00 часа на 11 Февруари (събота) - начална точка на протеста срещу приемането на ACTA в България - част от общоевропейския протест срещу ACTA.

_________________________________

Ако на някой му се четат други публикации по темата интелектуална собственост в съвременния свят , да отвори от категориите вдясно Copyleft and Open Culture

Публикувана на 02/04/12 21:42 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2012/02/acta-for-dummies.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване