02/28/12 02:07
(http://semkiibonbonki.blogspot.com/)

Прост данкопалтец и избирател пита ГЕРБ, Бойко Борисов и Дянков

До
Бойко, Дянков и техния Герб


Освен избирател и данъкоплатец, пред който по Конституция сте отговорни, аз смирено признавам, че съм лаик във висшите материи, чрез коиго ни водите към просперитет. 
Прост съм, защото не сам икономист, осоено на държавна хранилка. Затова първо моля за снизхождение, ака бъркам някъе, но с изрична молба да ми поясните къде бъркам. Защото знам, че много хора мислят кято мен и се питат като мен.. И като тези хора питам възоснова на официални съобщения от властите, които ми предизвикват душевно нерановесие, смущаващо отношението ми към управляващия ГЕРБ::


1. Финансовият министър вече 4-5 пъти обявява край на кризата, а след всеки посочен край следва допълнеително уточнение, че тя продължава. Защо?

2. Ситуацията с публичния дълг и с държавния дълг се влошава:

overnmentdebt


3. Ситуецията с фискалния резерв - също:

fiscalen reserve

4. Структурата на фискалния резерв сочи неположителни за финасвото здраме трендове. Необходимо пояснение от относителен лаик към редОави лаици: Зеленото е резерва на НЗК, който вече Дянков гепи и изпапа.fiscalen reserve - structure
Пояснение от напреднал лаик към редови лаици: зеленото е резервът на НЗИК, който Дянков вече тепи и изпапа. Разноцветните секктори над него са фондове, международно договорени (фонд "Козлодуй", Националният фанд към МФ, предприсединителните фонодове и др. по дребни), които не може да прилапа, освен ако не иска да ни върне към Луканов или Виденов. Остава ме за покриване на изпапаното само червеният сектор - резервът на републиканския бюджет - който бюджет е дефинитвон издънен не само поради опита на Дянков в от издънването на миналогодишния, а и поради влошените фундаментални и конуктурни фаяктори. Единственото, което може да гепи остава синия сектор - Сребърният фонд , възлизащ на близо 1,8 млрд лв. Без него Дянков не може да си върже бюджета (включващ мегаломанските асфалтирания на пътища към Луната, чийто ленти естествено Слънцето трябва да реже), но по-лошото е, че не може да плати 1,3 млрд евро в началото на 2013 година лихви по външния дълг. С дви думи - в кроя на годината бюджетът няма да има необходимата му ликвидност. Като за лаици - няма да има пари.

Изходите:

1. Емитира се външен дълг. Дянков засега отрича категорично. Спореуд мен или от глупост, или от балкански тарикатлък. Но на международните капиталови пазари тарикатлъкът от третостепенни уонаби корифеи се наказва сурово. Той пропусна началото на 2010, когато можеше да емитира вънвшен дълг при приемливи условия.

2. Емитира се нужната  емисия около 2 млд и кусур ДЦК, пласирани сред банки и граждани. Непреодолим порок: Така изтегля ликвидност и още повече стагнира кредитирането, а оттам и задълбочава рецесията.

3. "Доброзорно" инвестиране на Сребърния фхонд в ДЦК, с което фактически се обезсмисля функцията му на част от фискалвия резерв, с неизбежните произтичащи от това последствия за влошаванета на кредибилността на страната ни. За лаиците - ще ни цакат лошо с гадни условия и високи лихви, за да ни кредитират. Отхделно дългосрочната, но идключително вероятна и опасна вероятност днешните 3-40-40- годишни да преживявят от сациални помощи. Щото пенсиите ще им сгита може би за куминалните сметки само. Но и това е спорно.

4. Другите фондове, които може да прилапа не се броят - са малки и не  рещават дори кракосрочните проблеми, освен, че заплашват със сериозни междунродни усложнения.

5. Спешни преговори за спопазумение с МВФ за стендбай кредит. От което се Дянков и ГЕРБ в лицето на самата Хализматиква се пазят като дявол ат тамян, защото това ще разбие основната идеологическа основа на властта - чие сме Нъмбър Уън..

6. Палят свещи в православни, католически или протестантски храмове (знам ли ви конфесията) Господ пак да е българин като в 1994 г.

С уваежение,
Вени Г.
Която още се надява, че ГЕРБ и Слънцето Му не са causa perduta



Публикувана на 02/28/12 02:07 http://semkiibonbonki.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване