03/06/12 09:38
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 41

Пламен Асенов

06.03.12

`Айде стига новини!

Смятам да спра рубриката с новините, граждани. След дълго мислене установих, че тя е изключително вредна за всеобщото здраве.

Вредна е за моето лично здраве, защото нямам достатъчно пари, за да пиша всеки ден без пари. А и религията ми не го позволява – поне през ден някой да плащаше.

Вредна е за вашето гражданско здраве, защото с напредването на рубриката първо ще свикнете да четете новините, поднесени по този начин, а после ще започнете, поне частично, да мислите по този начин – и тогава ще рухне удоволствието ви от живота в статуквото, нещо, което психиатрите пък хич не препоръчват.

Вредна е за професионалното здраве на колегите-журналисти, особено за по-младите и невинни от кръста нагоре създания сред тях. На някой ще му хареса този начин на поднасяне на новини, ще се опита да го приложи в работата си и ще изпадне в положението на черна овца, надвесена над черна дупка. От една страна – защото няма да успее да пише така и ще загуби вяра в творческите си способности, а от друга – защото шефовете на съответната медия ще решат, че пише прекалено така и ще го уволнят най-безцеремонно. По причина, че такъв вид писане горещо не се препоръчва от властите.

Е, споменатите власти всъщност са единствения контингент, за който със сигурност рубриката изобщо не е вредна, защото на тях не им пука изобщо. Ама и на мен пък не ми пука изобщо за тях, така че откъм тази страна сме квит.

Но като цяло – `айде стига новини!

Спирам с неудоволствие, защото за мен беше густо да ви пиша, както цивилизовано се изразяваме в Пловдив.

Но и спирам с удоволствие, защото имам планове за нова поредица. Само трябва да почакате малко – първо смятам да променя света около себе си, а после вече ще ви пиша от новия свят.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване