03/23/12 08:21
(http://www.bivol.bg)

Заем или не?

diankov

17 януари 2012 г. - Биволъ: Фискалният резерв е остърган. Правителството провежда консултации с чужди банки за голям външен заем, най-вероятно чрез еврооблигации.

18 януари 2012 г. Симеон Дянков: "Абсолютна измишльотина." - с тези думи финансовият министър Симеон Дянков отрече информацията на Биволъ от 17 януари

10 март 2012 г. Бойко Борисов: Фискалният резерв е изхарчен за пенсии.

22 март 2012 г. Симеон Дянков: В интервю за БНТ министър Дянков обясни, че вече подготвя сделка с еврооблигации за погасяване на част от външния дълг.

Биволъ ще продължи да следи темата, въпреки, че специалност на сайта не са обществените финанси, а корупцията, злоупотребите на властта и преплитането на власт и мафия. 

Публикувахме информацията за преговори за заем, защото дойде от неочакван и незаинтересован източник и успяхме да я потвърдим по друг канал. Властта побърза да се подиграе с журналистическата ни обективност. Днес е очевидно кой е бил прав.

Остава обаче още една част, за да се намести мозайката. Интересно е при какви условия България ще вземе еврооблигационния заем и дали няма да се стигне до ситуацията, за която писахме на 17 януари: дават ни заем, но срещу участие в европейския спасителен фонд.

Ако това се случи, ще имаме моралното право да наречем министър Дянков "Абсолютен лъжец", а засега го считаме за относителен такъв.

Публикувана на 03/23/12 08:21 http://www.bivol.bg/zaem2.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване