04/23/12 10:07
(http://www.azcheta.com/)

Звукът на тишината в представянето на "Тихото слънце"

Излязлата преди няколко седмици не-точно-антиутопия на младия писател и драматург Петър Денчев "Тихото слънце" най-накрая ще има и своята премиера. След успешни представления в Сърбия Денчев ще представи в София новата си книга на 25 април 2012 (сряда), 19:00 часа в + Това на ул. Марин Дринов №30.

Участие в премиерата ще вземе и от един от първите читатели на "Тихото слънце" - създателят на "Аз чета" Александър Кръстев. "Затваряйки цяло едно общество в оковите на тишината и подчинението, тази книга търси мястото си сред доста респектиращ списък с романи, разказващи за случващото се в свят със строга организация и тежки правила", казва той в ревюто си за книгата. "Книгата не е точно антиутопия именно защото не разобличава утопията. Дори много повече: в известен смисъл твърди, че хората сами произвеждат собствените си утопии", пък е убеден авторът.

Къде се крие истината за "Тихото слънце" - антиутопия или литературен експеримент - ще разберем в сряда вечер на представянето на книгата.





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване