04/26/12 12:48
(http://desnite.eu/)

„Путинизацията на България – моделът Борисов”

Нещо става в ченгеджийницата. Уволниха един полуграмотен палячо (Кирчо Киров) и веднага след това – един що-годе нормален, като за ченге, човек – Миланов. Него даже го уволниха два пъти за един и същи ден.

Дори да нямаме информация от сенчестата страна, сравнително лесно можем да изчислим, какво става, ако просто погледнем видните с просто око процеси, отприщени и / или ръководени от Бойко Борисов.

След като в късната есен на 2011-та година Борисов се отказа да прави реформи – и така да намери някаква обществена подкрепа при идващите избори – той реши да се подсигури във властта по друг начин. Да използва времето до изборите за това, да концентрира максимално количество власт в свои ръце – както политическа, така и икономическа. Целта е двояка: на арената на политиката да може да фалшифицира изборните резултати и да подчини на волята си целия изборен процес; в областта на икономиката – да раздаде, трескаво и в максимален обем, стопанските сектори на свои приятели. Които после да натискат работниците си, клиентите си, зависимите от себе си и техните семейства да гласуват, както „трябва”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване