05/17/12 14:13
(http://www.azcheta.com/)

Елате на финала на читателска щафета „Детективи с машина на времето“

Дойде краят на още една „Читателска щафета". На 6 Март 2012 г. заедно с екипа на www.detskiknigi.com и приятелите ни от издателство „ФЮТ“ ви поканихме на пътешествие, но не какво да е, а назад във времето! Близо три месеца, всички малки детективи на възраст от 6 до 13 години, включили се в кампанията, четоха произведенията на Фабиан Ленк от поредицата „Детективи с машина на времето“, рисуваха, съчиняваха детективски истории и се подготвяха за финала.

Е, сега дойде време и за този наистина дългоочакван финал. Каним ви на едно загадъчно, вълнуващо, любопитно и щуро пътешествие назад в историята!

Кога? 19.05.2012 г. (събота), от 10:00 до 14:00 часа

Къде? Столична библиотека, Детски отдел (пл. „Славейков“ 4а), София

График на събитията:

От 10:00 до 10:30 часа - специални гости на детективския финал ще бъдат ученици от ІV. клас на ОУ "Любен Каравелов", гр. Попово. Пред нас те ще представят своя литературен двубой по книгите "Убийство в театъра" и "Тайната на Тутанкамон", част от проект УСПЕХ.

От 10:40 до 11:20 часа - тема "Египет". Ако искате да се запознаете с фараони, да видите Клеопатра и да разберете кой е причинил смъртта на Тутанкамон, не пропускайте пътешествието с Темпус в Древен Египет! Обещаваме ви много изненади, гарнирани с игри, викторини и тайнствени загадки! (книги: "Заговор в града на мъртвите", "Тайната на Тутанкамон", "Клеопатра и свещената кобра")

От 11:30 до 12:10 часа - тема "Древна Гърция и Македония". Желаете ли да научите кой е отвлеченият делфийски оракул, как са се състезавали на Олимпиадата и дали Александър Македонски стои зад убийството на баща си Филип? Заповядайте при нас! Освен интересни факти, невероятни детективски разследвания и загадки от миналото, отново сме ви подготвили купища игри - като за щура Олимпиада!!! (книги: "Загадката на оракула", "Скандал на Олимпиадата" и "Убийство в театъра")

От 12:20 до 13:00 часа - тема "Древен Рим". Харесвате ли гладиаторите? Искате ли да присъствате на игрите в Колизеума? Да потегляме към Древен Рим тогава! Ще гледаме битки, ще разкриваме заговорници и ще разберем дали император Нерон сам е подпалил Рим... А игрите и викторините няма да липсват и тук! (книги: "Тайнственият отмъстител", "Подпалвачът на Рим")

От 13:10 до 13:20 часа - тема "Магическият елексир". Коя е тайната напитка, даряваща нечувана власт на притежателя си? Как да си я приготвим и в кои книги се крие рецептата за прочутия елексир? Елате с нас на пътешествие в ботаническата градина на манастира Лорш, гмурнете се в тайните тунели на манастира и забъркайте своя магически коктейл! (книга "Магическият елексир")

От 13:20 до 14:00 часа - тема "Смели сърца“. Щом искате да откриете света на ацтеките, да пояздите в монголските степи с Чингис хан, да воювате рамо до рамо с викингите и да плавате под пиратски флаг, заповядайте при нас! Темпус ще ни отведе в чудни земи, при смели воини и ще ни запознае дори с един истински крал - Ричард Лъвското сърце. Потегляме ли? (книги: "Монтесума и свещеното сърце", "Съкровището на викингите", "Пиратът на кралицата", "Златото на Чингис хан", "Ричард лъвското сърце")

Освен игрите, сме подготвили и специална изложба с рисунки на малките ни детективи - участници в щафетата. Кой ще победи в надпреварата за творчество, ще решат гостите на нашия детективски финал! Не пропускайте да се включите във финала на „Читателска щафета 2: детективи с машина на времето“!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване