06/06/12 00:11
(http://nellyo.wordpress.com/)

Ирена Кръстева: Тръбят, че свободата на словото е в опасност, истината е друга

В Брюксел днес предстои конференция, посветена специално на медийната свобода в България. Актуална тема.

Събитието се организира от ALDE, групата на либералите и демократите в ЕП. Веселин Желев, кореспондент на Труд в Брюксел, свързва ограничаването на  медийната свобода в България с КТБ и Нова българска медийна група.

Тези, които не четат вестниците на Кръстева,  могат да видят в EuroChicago.com   писмо по повод срещата в Брюксел, подписано от Кръстева и публикувано в Монитор:

Мнението на поканените  журналисти и медийни експерти е добре известно в България. От доста време те тръбят, че свободата на словото и печата е в опасност. Истината е друга. Въпросните журналисти са напълно свободни да пишат и говорят, каквото си поискат.

В допълнение, в neweurope.eu автор Kassandra  представя възраженията  на Пеевски-Кръстева: ALDE кани само маргинални издатели, а Българският медиен съюз, който обединява всички големи медии (другаде: най-големите и най-влиятелни печатни и онлайн медии),  не е поканен;  Съюзът на издателите вече не представлява българските медии, а само интересите на Павлов-Донев. В допълнение Kassandra  се появява с втора статия – Софарма се разследва.

Медиите на Павлов-Донев са обявени за маргинални,  с основно занимание да комбинират журналистика с рекламиране на  бизнес в търсене на политическо легитимиране.

Медиите на Павлов – Донев комбинират, медиите на Пеевски – Кръстева отиват още по-нататък, те  произвеждат паралелна реалност съвсем без оглед на фактите.   Например когато преди месец  излезе мрачен доклад на Freedom House за свободата на медиите в България, Монитор го представи под заглавие Медиите в България са свободни.

Непоканените,  [EuroChicago]


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване