06/06/12 14:52
(http://www.azcheta.com/)

Рей Бредбъри почина на 91

Един от най-обичаните съвременни писатели Рей Бредбъри почина на 91-годишна възраст в дома си в Южна Калифорния. Новината е съобщила пред Associated Press дъщеря му по-рано днес.

Бредбъри е автор на близо 30 романа и колекции, най-известните от които са "Марсиански хроники", "Дървото на Вси Светии", "451 градуса по Фаренхайт" и "Вино от глухарчета". Към тях в биографията му се добавят и над 600 кратки разказа.

"Когато съм роден (22 август 1920 г.), автомобилът е бил само на 20 години, а радиото дори не е съществувало. Телевизията също още не е съществувала. Роден съм в точното време да пиша за всички тези неща", казва Рей Дъглас Бредбъри в свое интервю за New York Times през 2000 година.

Бредбъри беше и от най-любимите автори на екипа на "Аз чета". Едно от изданията на литературния ни клуб - през март 2011 година - беше посветено именно на неговата "451 градуса по Фаренхайт". Галерия от срещата на клуба можете да видите тук.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване