06/16/12 11:14
(http://komitata.blogspot.com)

Хроника на протестите, втори ден – 14.06.2012

Последните два-три дни бяха уморителни. Присъствах на webit през деня. Вечерта ходех на протест на Орлов мост, а след това се виждахме с разни хора да отморим с бири и после пак отначало.



Какво видях аз през втория ден на протесттите на Орлов мост:


Когато пристигнах, протестът беше вече започнал. Беше на по-различно място от първия ден, когато беше по средата на моста.


Между другото, „Орлов Мост“ е много лесен за блокиране, защото Баце спести парички от подлез за метростанцията и в момента е много лесен достъпа до платното, заради пешеходните пътеки.


Този път протестиращите бяха заели северното платно на булеварда. Южното беше празно, но също затворено за движение. Там се придвижваха само полицаи.

По едно време протестиращите се усетиха, че „Евлоги Георгиев“ е оставен без охрана и се дръпнаха назад, към центъра, за да запушат частично кръстовището.

Веднага конна полиция се упъти да отпушва. Действаха твърдо, но без прекалености.



Но понеже е доста натоварено кръстовището (а и нали помните, Баце не направи подлез за метростанцията), нямаше как да бъдат спирани гражданите да пресичат и затова отвреме-навреме някои хора започваха да пресичат булеварда, и забравяха да си тръгнат от него, което изнервяше шофьори и полицаи. А може би и кончетата.



Това видях от втория ден. След това минах за секунда на една сбирка на бивши емигранти пред кино „Влайкова“ и накрая финиширах с отлична компания на открито, където закрихме този вълнуващ ден.


Още за втория ден на протеста – при Иван Бедров (видео)


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване