06/30/12 09:43
(http://eneya.wordpress.com/)

В.М.Р.О. – Н.И.Е. си търсят ПиАр/дизайнер/някой, който знае какво прави

Скъпи В.М.Р.О. – Н.И.Е., не зная кой ви е измислим идеята за плаката, но да ви кажа, че по-добре си поискайте парите обратно. Сериозно. Не бях виждала толкова слабо изпълнение от началото на 90-те години насам. Естетически е кръгла нула, неудобно е за четене, фонът е нелеп, буквите, фонтът и цветовата разцветка са трагични. Първоначално помислих, че е поредното обявление за събитие в някое чалга заведение. А самото послание е предизвикващо смях и въртене на очи… в най-добрия случай.

Все пак, ще задълбая малко в самия текст, защото има какво а се каже.
Разликата между сексуалност и навик, според вас няма. Което ви е първият основен проблем. Причината с проблемът с тютнопушенето е, че вреди както на пасивните, така и на активните пушачи, нещо, което не е вярно при сексуалността (била тя хетеро или хомо). Паралелелът, който прокарвате между сексуалност и навик пък не е паралел, който бихте искали да зачеквате, защото е оборим прекалено лесно, а и се набутвайте в дискусия, която само ще изгубите, защото:

- Възприемането хомосексуалността като навик реално намеква, че сексуалността е избор, с което реално казвате, че хетеросексуалността е също толкова въпрос на избор и че след като се очаква хетеросексуалния избор да бъде уважаван, дори активно подкрепян, то реално не би било морално реално да се отказва на хомосексуалните хора, иначе излизате лицемери. Нещо, което повечето от хомофобите надали биха се съгласили и биха ви погледнали накриво за което.

- Дори сексуалността да беше навик, както е тютюнопушенето, никой не е забранил тютюнопушенето изобщо, а на обществени места (което може да се сравни със забрана на публичен секс, което е реално консумирането на даден навик, нещо, което ако човек малко примижи, нещо, което така или иначе вече е забранено както за хетеросексуалните, така и за хомосексуалните хора).

- Ако говорим от чисто биологична точка, хетеро или хомосексуалността нямат директни положителни или негативни последствия за здравето (като изключим вербални или физическо насилие, нещо, което впрочем не може да се сравнява в двата примера, защото все още предстои да дойде денят, в който пребиват пушачи). Огромният процент изследвания и медицински доклади, по който можете да бъдете заровени отново ви прави уязвими в една подобна дискусия и отблъсква хора, които са изкарали СРЕДНО образование, където в училище се учи биология и химия и каква е разликата между “секс” и “вещества навлизащи в системата”.

- Тютюнопушенето вреди на околните и увеличава шансовете за редица заболявания както при всички хора, било то пушачи или непушачи. Последствия за хората, които общуват или са хомосексуалния, от здравна гледна точка, са никакви. Отново, прекалено лесно оборим аргумент и отново можете да стаете за смях, че не го знаете и олекване в очите на обществеността и имащите поне средно образование (което поне на теория, са повечето хора, към които е насочен този плакат).

- Пушачите имат същите политически, социални и икономически права в лицето на държавата като всички останали и нищо не им е забранено или отказано, заради това, че пушат, нещо, което не е вярно за хомосексуалните хора.

В случая не просто олеквате с този доста тъповат плакат, защото създавате впечатление за кръгли идиоти, които нямат никаква представа за какво говорят, но и превръщате движение за равноправие в политически въпрос, заемате една много интересна позиция, тази, на отричащите равноправието на гражданите на република България, на база сексуалност, нещо, което впрочем противоречи на законите ни… т.е. освен всичко останало, нямате представа за собствената си законодателна система.

Нелепо е да има организация да е толкова загубена, наистина.

Нищо, все пак ми се иска да ви дам шанс… можете ли да обясните по интелигентен и разумен начин, използвайки реални АРГУМЕНТИ, по какъв начин тютюнопушенето и хомосексуалността са вредни… или дори аналогични, използвайки статистики, медицина, както и някакви реални мисли по темата, отвъд първосигнална хомофобия, която не се приема, защото като повечето фобии, тя е алогична?

И от сега да предупредя, простотии от типа на “не се размножават” не се приемат, защото сме СЕДЕМ МИЛИАРДА на тази планета и разммножаването ни е последната грижа.

Или ако не е В.М.Р.О., понеже като им гледам нивото на плаката, ми е ясно, че не са точно медиини специалисти, всеки, който би искал да отговори от тяхно име, е добре дошъл.

До тогава, ще се видим на парада, било от едната, било от другата страна.
П.П. Ако не можете да си защитите позицията без заплахи за насилие и саморазправа, нещо във вашата позиция като цяло куца.

П.П. 2 Благодарности на София за публикуането на този…. интересен плакат.


Filed under: политическaта отговорност Tagged: вмро ние, глупост, плакат, сравнение, тютюнопушене, хомофобия
Публикувана на 06/30/12 09:43 http://eneya.wordpress.com/2012/06/30/a-stupid-poster-analysis/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване