07/10/12 22:39
(http://ivanbedrov.com/)

Той успя. Той винаги успява

Вече трети ден активното гражданство в интернеда коментира неделното преживяване на Константин Павлов – Комитата и Асен Генов с министър-председателя на републиката, генерал-лейтенант, дипломиран инженер, д-р Бойко Борисов и сие. Мненията са разделени на две:

  • любители блогъри не могат да заместят професионалните журналисти
  • „старите“ медии ревнуват, че някой им навлиза в територията

Когато вземеш страна в някой спор, със сигурност печелиш половината публика, а другите те ненавиждат. Когато се съгласиш и с двете страни обаче, със сигурност си създаваш врагове и от двете страни. Е, точно това смятам да направя.

Свободната, гражданска, независима или както и да я наречем, журналистика никога няма да замени професионалната журналистика. Познанието, опитът, достъпът до информация и личности, дисциплината и отговорността са ключови за качествената журналистика. Това не е хоби. Просто не става на добра воля, вервайте ми.

В същото време свободните, граждански, независими гласове в мрежата са най-хубавото нещо, което се е случвало на демокрацията от десетилетия насам. Блогърите не са срещу журналистите, нищо че ги ненавиждат. И журналистите не трябва да са срещу блогърите, нищо че ги ненавиждат. Ние сме едно цяло и това цяло се нарича прозрачност и отчетност. Нашата обща цел е да правим управлението отговорно. А който е имал очаквания към Комитата и Асен да се държат като Коритаров и Бареков, това си е само негов проблем. Те не работят това. А че Той отново е победител от ситуацията, също не е изненада. Кога не е бил.

Тъжната истина е, че ние, журналистите, отдавна губим доверието на публиката. Всички знаем причината за това. Но пък ние, блогърите, сме много далеч от възможностите на традиционните медии да стигаме до истината, да притискаме управляващите. Очаква ни период без журналистика, скъпи мои. Който иска, да оспорва.

картина: „Танцът“ на Анри Матис. Май няма общо

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване