07/11/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Google застрашени от глоба, възлизаща на $22.5 милиона

Google застрашени от глоба, възлизаща на $22.5 милиона

Най-голямата търсачка в света, Google, отново е изправена пред органите на реда и този път може сериозно да пострада. Доскоро можехме да говорим за патентни войни или персонални дела срещу компанията от страна на пострадали граждани, но сега ситуацията за бранда е доста сложна. Става въпрос за това, че Google са обвинени в неправомерно източване на данни от браузъра Safari. С други думи, Google са черпили лична информация от потребителите, без те дори да подоризат за това, а след това са я използвали с цел реклама, съобщава The Wall Street Journal.

На път сме да станем свидетели на най-високата глоба, налагана на Google до този момент, която ще дойде от Федералната комисията по търговия на САЩ. Според изказване на говорителите на Google подобни данни не са източвани от използващите браузър Safari и компанията може да го докаже с документи. От друга страна Комисията е предупредила търсачката, че освен солидни глоби може да отнесе и ограничение върху някои основни свои дейности.

Safari има функционалности, които ограничават до голяма степен т.нар. Cookies, но не всеки потребител е наясно как да ги използва. По този начин търсачката може да манипулира рекламните послания и таргетиране, насочено към използващите социалната мрежа Google+. Ще следим с интерес случващото се по този казус.

Снимка: The Hot Script

Подобни статии:

  1. Google+ с 400 милиона потребители до края на 2012
  2. Google блокира 13 милиона рекламни кампании
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване